sv.onlinewebcreations.com

"Det är inte vårt mål att driva tronens etablerade ordning, men en innovation inom parfymindustrin är desperat nödvändig", säger Martijn van Rooy, grundare av Parfumado. Starten introducerar holländska och belgiska konsumenter till ett stort antal varumärkesparfymer på abonnemangsbasis. "Antalet medlemmar växer väldigt svårt."

Även om det finns hundratals - om inte tusentals - lukter varje år, finns det bara några få märken som dominerar parfymindustrin över hela världen. Som nischaktör är det ganska svårt att nå konsumenten, eftersom de knappt spenderar pengar på ett varumärke som de inte vet. Genom att erbjuda märkesparfymer i resebehållare med åtta milliliter vill Parfumado ta bort tröskeln för att prova något nytt.

Steg för steg, men stadigt erövra andra länder

Hittills är uppstarten, som har varit aktiv i mer än ett år, den enda med den här metoden. Även i övriga Europa finns det knappast några jämförbara koncept, enligt Martijn. Företaget fokuserar fortfarande på den nederländska och belgiska marknaden, Tyskland planerar för första kvartalet 2019. "Vi är unika nu, men du vet aldrig hur branschen utvecklas."

Delvis på grund av idén att konkurrenten inte står still, är Martijn angelägen att göra ännu snabbare steg. I Belgien, där Parfumado har varit aktiv i mer än ett halvår och har flera tusen abonnenter, finns det fortfarande mycket att vinna. Martijn luktar också möjligheter i andra länder. "Vi börjar med Tyskland. Så fort vi har fotfäste där vill vi gradvis erövra andra länder. "

Netflix av parfymerna

För att ytterligare expandera utomlands och ytterligare optimera plattformen, beslutade Parfumado att inleda en crowdfunding kampanj tidigare i år. Det belopp som höjdes på 175 000 euro användes bland annat för att utveckla ett AI-verktyg. I kombination med de uppsamlade användardata kan verktyget på grundval av dofter och familjer uppskatta på ett mycket målinriktat sätt vilka parfymer uppskattas. Algoritmen lär också sig av kundrecensioner, så att den kan ge ännu bättre rekommendationer. "Vi är luktens Netflix."

Ett viktigt villkor för att använda AI-verktyget som ett olfaktoriskt organ har tillräckligt med data. Men det är inget problem enligt Martijn. "Vi hade ett fantastiskt första år med bizarre tillväxtresultat."
För några månader sedan bestämde han sig för att stänga 2018 med minst 10 000 abonnenter. "Denna milstolpe har uppnåtts tidigt och den mest trafikerade perioden på året har ännu inte kommit."

Varje månad mer än tusen nya abonnenter

Även om Parfumado huvudsakligen genererar intäkter från prenumerationer, har det nyligen blivit möjligt att beställa presentkartonger, presentkort och enskilda resefall. För att styra alla inköps- och försäljningsflöden i rätt riktning, använder startningen Exact Online nästan från början. "Vi försökte det utan ett redovisningsprogram, men det blev snabbt en röra."

Där de flesta spelarna har många utgående order har Parfumado inte bara ett stort antal abonnenter men också olika leverantörer som det samarbetar med. "Vi har ett erbjudande på nästan 350 parfymer, som kommer från olika etiketter. Exakt Online stöder oss i detta. "

Förutom den snabba behandlingen av gäldenärsförvaltningen används bokföringspaketet huvudsakligen för att kunna boka inköpsfakturorna direkt till rätt generalkonto.

I kombination med parfymkalendern, där abonnenten anger vilken doft han vill ta emot per månad, kan det tillgängliga lagret övervakas noggrant. Med tanke på antalet medlemmar och ökningen av mer än tusen nya abonnenter per månad anser Martijn att detta är ett måste. "Jag förväntade mig inte att konceptet skulle hämtas så snabbt av så många människor. Men vi är inte alls där: det ultimata målet är att växa till nummer 1 målplattform för parfymer i Europa. "

Top