sv.onlinewebcreations.com

Bol.com vill öka försäljningen betydligt inom två år. Detta har betonats av VD Daniel Ropers en av dessa dagar vid Bernstein Global eCommerce Long View Conference i London. Ambitionerna är skilda från fusionen mellan Ahold och belgiska Delhaize, vilket bekräftades i morse.

Under hösten berättade Ahold för analytiker att ytterligare onlineinvesteringar inom tre år borde leda till grov försäljningsdouble. Den amerikanska Internet-återförsäljaren föreslår att en utspädning av omsättningen nu eftersträvas.

Bol.com säger i en reaktion att, i motsats till vad den amerikanska Internet-återförsäljaren skriver, "vid mötet i London diskuterades bara Aholds online-försäljningsambition. Inga specifika uttalanden har gjorts om bol.coms tillväxt inom detta. "Bol.com är dock en väsentlig del av Aholds onlineomsättning.

Ahold investerar över 60 miljoner euro för att göra bol.com till en europeisk online-återförsäljare. "I e-handel är stor vacker, varför den stora blir större och bättre, " berättade Ropers i London-publiken. Vilket betonade också att Bol.com skickar cirka 70 000 artiklar varje dag.

Planerna talar tydligt om ambitionerna att konkurrera med bol.com med Amazon och Otto. "Detaljhandeln i Europa förändras", sa Ropers. Bol.com strävar efter diversifiering och ett nätverk av partners.

Handel i Delhaize-aktien stannades tisdagen av den belgiska aktiemarknadsvakten efter flera media rapporterade att fusionen mellan Ahold och Delhaize är klar. I morse bekräftades fusionen av båda företagen.

Ahold ges 61 procent av Dehaize. Dick Boer blir den nya toppmannen, och Frans Muller, den holländare som nu leder Delhaize, får leda till integrationen av båda företagen. Det är ännu inte klart var det nya huvudkontoret kommer att vara beläget. Transaktionen förväntas vara klar i mitten av 2016.

Samgåendet stärker också Bol.coms position. I ett pressmeddelande säger Ahold Delhaize att det vill påskynda innovation "tack vare delad kompetens som erbjuder större värde och val till kunder i snabbköpsformat och på online-plattformar".

Klockan nio ger båda företagen en ytterligare förklaring. Det finns en speciell webbplats med bakgrund.

Top