sv.onlinewebcreations.com

Aegon är inblandad i den nya onlinebanken Knab, eller banken, men vice versa. Tjänsterna tillhandahålls via en webbplats och en mobilapp.

Knab presenterar sig formellt som en oberoende bank, men bankförsäkringsbolaget Aegon är en hundra procent aktieägare. Knab driver även under försäkringsgivarens banklicens.

Knab måste göra banken personligt relevant, enligt grundare och regissör René Frijters. "Våra kunder får varningar som specifikt gäller deras situation. Så att du inte behöver vara röd i onödan, men du får också en varning om du kan få personliga fördelar, genom skattesystem som gäller din situation. "

Frijters startade sin karriär som IT-konsult och funktionell designer, men blev snart direktör för sparande, betalningar och investeringar hos DSB Bank. Han var också grundare av Alex Beleggersbank.

Kunderna betalar femton euro per månad för de kompletta tjänsterna från Knab. För det kan "verkligen oberoende råd" ges utan försäljningsåtgärd. Därför arbetar Knab med ett oberoende nätverk av finansiella experter. Kunder betala uttryckligen för ekonomisk rådgivning om de vill överklaga detta. Frijters: "Vi valde medvetet att inte anställa egna försäljningsrådgivare, men arbeta tillsammans med oberoende finansiella experter."

För närvarande består Knabs tjänster av globala betalningar, kontantuttag, olika sparprodukter, en digital kassa och kapitalförvaltning samt en finansiell instrumentbräda, finansiell planering, varningar och mobilbank.

Knab vill ha mer än hundra tusen kunder om fem år.

René Frijters är en av högtalarna på Emerce eFinancials, den 1 november i 't Spant i Bussum.

Top