sv.onlinewebcreations.com

Igår meddelade Trend Micro att den har upptäckt skadliga aktiviteter på nätverket som visar att Anonym har börjat rikta angrepp mot oljeindustrin under kodnamnet #OpPetrol. Den stora cyberangreppet (kallad Operation Petrol eller #OpPetrol) meddelades den 11 maj via den här videon. Hackare blir också alltmer aktiva i Nederländerna. De senaste månaderna har de blivit riktade mot bland annat de stora nederländska bankerna. Forskning från det oberoende marknadsundersökningsorganet Inzicht [1], uppdrag av Trend Micro, visar att majoriteten (83 procent) av nederländska organisationer ser liten eller ingen fara i sådana riktade cyberattacker.

Nederländerna ser liten fara
Där virus förrän var bara irriterande har dagens digitala hot utvecklats till riktade sökningar efter värdefull information. I samband med denna utveckling frågade marknadsundersökningsföretaget Inzicht mer än 500 företag i Nederländerna och Belgien i vilken utsträckning de ser målinriktade cyberattacker som ett hot mot eget företag. Denna studie visar att 83 procent av de nederländska företag som undersöktes underskattade risken för sådana attacker. Mer än hälften tycker lite om risken och uppskattar att risken är låg (46 procent) till mycket låg (25 procent). Mer än 12 procent tycker att de inte alls är i fara. Endast en liten grupp nederländska organisationer ser målinriktade cyberattacker som farliga (14 procent) till mycket farliga (3 procent) för organisationen.

anonym
Grupper som Anonym anses inte vara farliga av majoriteten av de nederländska organisationer som undersöks. Mer än hälften uppskattar risken för sådana grupper som låga (52 procent) till mycket låga (24 procent). 13 procent av nederländska organisationer ser dessa hot som ofarliga.

#OpPetrol-åtgärden från Anonym är en reaktion på det faktum att olja handlas över hela världen enligt dollarn och inte enligt valuta och ursprungsland. Enligt anonyma har cirka 1000 webbplatser, 35 000 e-postmeddelanden och mer än 100 000 Facebook-profiler redan smittats i samband med hackingkampanjen #OpPetrol. Dessutom identifierar Trend Micro-forskare kompromisserade botnät som riktar sig till de avsedda offren, förmodligen som en del av en spridning av DDOS-attacker.

Tonny Roelofs, landschef Nederländerna i Trend Micro: "En av egenskaperna hos cyberattacker är att de förblir obemärkt länge och är därför osynliga för offret. Långsamt men säkert samlar hackaren den information som behövs för att uppnå sitt mål. Det är därför oroande att 8 av 10 nederländska företag undersökta ser liten eller ingen fara i detta. För att få insikt i möjliga hot mot din organisation måste du vara vaken. Tydligen anser vi att riktade attacker inte utgör ett hot mot nederländska företag. Som du kan se i handlingar av grupper som Anonym är det viktigt att anpassa sig som en organisation till det förändrade säkerhetslandskapet och välja ett nytt tillvägagångssätt för säkerhet. \\\ "

Läs det engelska pressmeddelandet om upptäckten av attackerna på oljeindustrin av Anonymous #OpPetrol.

Top