sv.onlinewebcreations.com

Företagen lägger mer och mer pengar på nystartade företag som arbetar med fintech genom investeringsfonder. Under de första sex månaderna i år investerade företagen globalt för ett belopp på 2, 6 miljarder dollar i fintech. Det är 21 procent av de totala investeringarna som gjordes under första halvåret 2017, säger KPMG.

Särskilt asiatiska företag som är verksamma med investeringar i fintech startups. Under andra kvartalet var andelen företag i Asien 37 procent. I USA står företagen för 21 procent och i Europa för 24 procent.

De totala investeringarna i fintech ökade kraftigt under kvartalet 2017. Under andra kvartalet investerades 8, 4 miljarder dollar, mer än dubbelt så mycket som 3, 6 miljarder under de tre första månaderna i år.

Köp av HD från Toronto av amerikanska Vista Equity Partners med ett värde av 3, 6 miljarder förvränger bilden avsevärt, KPMG måste erkänna. Kontoret ser emellertid att investeringarnas ursprung förändras. Företagen är mer framträdande och verkliga riskkapitalinvesterare, som privata aktiehus, verkar vara lite gasa tillbaka.

I Europa ökade investeringarna i fintech från 880 miljoner under de tre första månaderna i år till 2 miljarder under andra kvartalet. Antalet transaktioner minskade från 100 till 90. Den genomsnittliga investeringen uppgår nu till 15, 9 miljoner jämfört med 10, 2 miljoner år 2016.

KPMG ser motsatsen i USA. Där minskar den genomsnittliga investeringen i de mer mogna startups från 22 miljoner år 2016 till 10 miljoner under första halvåret i år. Och de europeiska investeringarna i början av starten pågår också med en ökning av den genomsnittliga investeringen på 3, 5 miljoner till 5, 4 miljoner. Med en anmärkningsvärd höjdpunkt är den irländska Plynk, som lyckades höja ett belopp på 28, 5 miljoner under andra kvartalet i år.

När det gäller sektorer ökar investeringarna inom försäkringsbranschen, teknisk innovation inom försäkringssektorn, betydligt i Europa.

KPMG förväntar sig att fintech-investeringar i Europa ska förbli på en hög nivå under resten av detta år. Ankomsten av betaltjänstdirektivet 2 och införandet av EU: s allmänna databeskrivningsförordning kommer att öka intresset för rättighets- och öppna banktrafikplattformar.

Top