sv.onlinewebcreations.com

Att bestämma vårdbidraget och det därmed sammanhängande slaget för konsumenten är avgörande för hälsovårdsföretagen under denna period. Utnyttjar de online möjligheter?

Liten tid att välja
I början av november meddelade endast ett fåtal sjukförsäkringsbolag sina premier. Detta är relativt litet eftersom premierna måste vara kända senast den 15 november 2011. En minoritet av sjukförsäkringsbolag meddelade också premierna före den 31 oktober förra året. Det verkar som att hälso- försäkringsbolagen väntar så länge som möjligt och pris och erbjudande beror på varandra. För konsumenten resulterar detta i lite tid att välja. Utöver detta har premierna ökat avsevärt i år. Som ett resultat konsumenterna rådfråga varandra mer än vanligt för bästa råd.

Öka online diskussion
För några veckor sedan meddelade DSW sin hälsopremie. Detta orsakade en ökning i buzz. Det fanns hårda politiska diskussioner om bland annat Hyves, forum och nyheter. Dessa diskussioner gällde främst vem som var skyldig i ökningen av vårdbidraget. Både idrottare och feta människor, rökare och alkoholister betecknades som skyldiga.

Totala buzz av alla ämnen relaterade till sjukförsäkringspremien: 35.056
(period 1 oktober till 1 november mätt med Radian 6)

26.277 Twitter 75.0%
2 677 Bloggar 7, 6%
2 372 Forum kommentarer 6, 8%
3, 730 Annat 10, 6%

På Twitter ledde konsumenterna 1 304 tweets direkt till ett försäkringsbolag.

Höga stigande diskussioner
Hälsovårdspremien är typiskt ett ämne som människor känner emotionellt på. Folk är oroade över att de inte kan betala de nya premierna - i synnerhet i kombination med en ökning av självrisken. Vad som är slående är att eleverna också är oroliga över dessa förändringar. Det fanns uppvärmda diskussioner om kosmo-tjejen, elle-tjejen och skolforumet. Dessutom är hästälskare upptagna med att diskutera ökningen av vårdbidraget. På boxningsforumet fanns det även tre olika diskussionsämnen om ökningen av sjukvårdspremierna.

Efter ett diskussionsämne på Telegraaf.nl skickades denna tweet. Diskussionsämnet var: "CDA-ungdom: personligt bidrag vård vidare". Artikeln handlade om CDJA-ungdommen som hade lagt fram en resolution för höstkonferensen. De säger att de flesta sjukvårdskostnader uppstår i den sista fasen av människors liv. Ett högre personligt bidrag skulle vara nödvändigt för att bättre balansera solidariteten mellan unga och gamla. Det fanns många och ibland också bisarre reaktioner på den här artikeln. Av denna anledning har De Telegraaf tagit bort alla 512 kommentarer . Människor uppenbarligen känner sig personligen attackerade och reagerar irriterat.

Exempel svar på artikel CDJA

De flesta sjukförsäkringsgivare pratar inte med konsumenten
Nästan alla sjukförsäkringsbolag har ett webbkonto på Twitter. Det som är slående är att hälso- och sjukvårdsföretagen huvudsakligen lägger in sändningsinriktade meddelanden och inte går in i en dialog med konsumenten.
Detta är en missad möjlighet, eftersom många konsumenter talar om ökningen av vårdbidraget på olika bloggar och forum. Det är ett känsligt ämne där osäkerhet och frågor kommer fram.

Online och offline profilering
Trots att Avéro Achmea ännu inte har meddelat sina premier är hon mycket upptagen med sin profilering. Så här började Avéro Achmea en Facebook-kampanj den 17 oktober under namnet Youcare.nu. För varje "Gilla" 0, 10 € går till välgörenhetsorganisationen Children Cancer free, eller KiKa. På 17 dagar var denna åtgärd licensierad 6 174 gånger, varför Avéro Achmea nu kallar sig sjukvårdsförsäkringen i Nederländerna. Det finns fortfarande många positiva reaktioner på denna kampanj. Detta var ett smart drag av Avéro Achmea för att bygga ett nätverk av fans. Nu måste vi vänta och se vad Avéro Achmea kommer att göra med Youcare.nu när det meddelar sina premier i mitten av november.

Menzis sätter sig själv på marknaden, till exempel, Menzis stöder KWF-cancerkontrollen och har gjort en kampanjkampanj under en fotbollsmatch mellan FC Utrecht och PSV. Menzis är en av de få sjukförsäkringsbolagen som inleder en dialog med konsumenterna via Twitter och reagerar verkligen på frågor.

Hur visar du som hälsoförare att du tar konsumenterna allvarligt?

 • Börja lyssna
  Övervaka aktivt var, av vem och hur om ditt varumärke och tjänster talas. På så sätt får du insikt i online-känslan.
 • Bli aktiv på webben
  Svara på frågor och klagomål via Twitter, Facebook, Hyves och andra relevanta forum och bloggar. Skriv in dialogen och gör verkligen något med kommentar.
 • Bygg ett förhållande
  Se där online influencers går och gör ambassadörer av dem.
 • Tänk på sociala medier som en fullständig kommunikationskanal
  Behandla sociala medier som dina andra kommunikationskanaler. Se till att meddelandena är entydiga och ge konsumenterna samma kvalitetstjänst via alla kanaler.

) * Författare Thijs Sprangers är en partner vid KREM, som specialiserat sig på socialt nätverkande

Top