sv.onlinewebcreations.com

En amerikansk värd, ansvarig för 75 procent av den globalt skickade spam, har stängts. Som ett resultat såg tisdagen en minskning av antalet oönskade e-postmeddelanden på nästan 70 procent.

Vertsleverantören McColo var hemmet för de maskiner som samordnade tre fjärdedelar av all spam som skickades över hela världen. E-post säkerhetsföretag IronPort, som märkte minskningen, trodde initialt att det hade ett tekniskt problem. Spamcop.net visar också en jämförbar minskning av statistiken, liksom andra säkerhetsföretag som övervakar spamfördelningen.

Avslutningen av McColo följde efter intensiv forskning av Washington Post.

Experter förväntar sig att volymen av skräppost återgår till den gamla nivån inom en vecka. Spambolagen som är värd för McColo kommer att hitta boende någon annanstans.

En seger i en mega-poll i oktober, ansvarig för en tredjedel av all spam, gav inte mycket i oktober. Nedläggningen av det stora spamnätverket hade knappast någon inverkan på den globala mängden skräppost. Spammätningar från säkerhetsföretaget IronPort visade att 183, 5 miljarder spammeddelanden skickades på HerbalKings arresteringsdag. På söndagar - normalt en lättare "skräppost" - det antalet dämpades till 142, 2 miljarder enheter, men är snart igen runt 193, 2 miljarder kronor.

Bildkälla : buggolo (CC)

Top