sv.onlinewebcreations.com

SOS Barnbyar kampanjer i december månad för att rekrytera fler givare. De gör det inte bara på tv i år men också för första gången med digitala hemma.

SOS Barnbyar är en välgörenhet som hjälper till utsatta barn i 135 länder och territorier. Kampanjen för SOS Barnbyar heter "Ge ett barn som Mali en familj igen". Det berättar historien om tjejen Mali, som förlorade båda föräldrarna och bor med sin bror i en kenyansk slum. För att få pengar för mat söker hon varje dag på soptippen för metall och tidningar. Kampanjen syftar till att rekrytera fler givare så att fler barn kan erbjudas ett nytt hem. Det är en nationell kampanj som kommer att distribueras samtidigt på SBS6 och NET5 och via sociala kanaler.

För första gången DOOH

Det nya är att i år använder SOS Barnbyar digitalt hemma (DOOH) för första gången, för att de gör ett test tillsammans med oss. Vi erbjuder ledigt utrymme på alla våra digitala skyltar för att testa vår nya programmatiska uppsättning av Broadsign. Avsikten är att när någonstans i Nederländerna finns utrymme på en skärm, kommer kampanjen för SOS Barnbyar automatiskt att skjutas i två minuters reklam. I allmänhet är det en veckans exponering, men det kan också vara en dag eller en timme, beroende på hur länge de andra (betalda) kampanjerna har bokförts. Det totala värdet av denna exponering uppskattas till 60 000 euro.

Värdet av testkampanjen

För oss är det här testet viktigt att se om kontrollprogramvaran känner igen det fria utrymmet och faktiskt tjänar kampanjen inklusive övermättnad. Det innebär trots allt att vi i framtiden kommer att kunna erbjuda det här sättet att göra kampanjer till budgetmedvetna annonsörer som inte föredrar exakta platser eller tider.

För SOS Barnbyar är det naturligtvis intressant att se om den extra exponeringen leder till fler givare. I genomsnitt måste en konsument utsättas för ett varumärke eller tjänst sjutton till nitton gånger innan ett köpbeslut fattas. Dessutom beräknas Omnicon Media Group, baserat på resultaten i USA, att med hemma i medieblandningen 40 procent mer riktade sökningar på nätet efter varumärket eller produkten som marknadsförs.

Vi kan inte berätta exakt var annonsen kommer att vara synlig i den valda uppsättningen. Det är inte heller uppmätt eller optimerat under tiden, eftersom det är ett test som vi ser som en brandingkampanj. Efteråt ger vi en detaljerad rapport om var och hur länge meddelandet har visats och hur många förbipasserande passerade i genomsnitt. Denna information kan givetvis kombineras med lärdomarna av den totala kampanjen.

Nästa steg?

I en efterföljande kampanj kunde SOS Barnbyar välja att använda triggers och dataintegration. De dynamiska utlösare som för närvarande används huvudsakligen i DOOH är nuvarande väderinformation, trafikintensitet och tid på dagen. När det regnar kan du visa ett annat meddelande än när solen skiner, för att öka effektiviteten. Och på morgonen kanske du föredrar att marknadsföra frukostflingor som en snabbkedja, medan du kan främja bättre öl på kvällarna. SOS Barnbyar skulle behöva undersöka detta, men jag kan tänka mig att människor är mer öppna för att bli en givare när vädret är grovt än när solen skiner. Eller till exempel när de kör hem på kvällen istället för på morgonen när arbetsdagen ännu inte har börjat. Du kan svara på det med dynamiska triggers.

Ett annat alternativ är att tillämpa dataintegration. Därför använder vi resedata för de 4 miljoner mobiltelefoner som använder Vodafone-nätverket. Användarnas rörelser samlas anonymt. De är stora data som vi kan segmentera hur många förbipasserande kommer från ett visst område, till exempel. Vi kan berika detta med annan värdefull information som den genomsnittliga inkomstfördelningen per område.

Om du kombinerar dessa uppgifter med informationen från Rijksdienst Wegverkeer om hur snabbt du kör på vägen och där trafikstockningar uppstår, har du en intressant allmän profil för de personer som har sett ditt DOOH-uttryck. Det här är helt AVG-bevis eftersom vi inte länkar data till en individ. En annonsör vill givetvis veta att till exempel 40 procent av de som kör längs en viss skylt är på väg till Amsterdam. Med den här informationen kan annonsörer göra sina kampanjer ännu mer relevanta. Men det här är överväganden för framtiden - för närvarande hoppas vi verkligen att SOS Barnbyar kommer att locka så många givare som möjligt denna månad.

Top