sv.onlinewebcreations.com

Nyfiken om UHasselts vetenskapliga forskning? Då är INSCIght den perfekta platsen. Vetenskapsplattformen håller dig informerad varje vecka om alla intressanta berättelser från laboratorierna i Hasselt Universitet.

"UHasselts forskargrupper och laboratorier gör många intressanta saker", säger dr Martijn Peters, vetenskapskommunikator vid UHasselt och en av drivkrafterna bakom INSCIght. "Bara dessa historier kommer ibland ut för lite. Det är därför vi börjar med inSCIght. Här vill vi presentera allmänheten för UHasselts forskning. Vi kommer att göra det genom underhållande 1-sidiga artiklar, videoklipp, sociala medier och mycket mer. "

Forskningsinstitutet UHasselt

"Med inSCIght vill vi lägga UHasselt på kartan en gång till som forskningsinstitut", tillägger kollega Els Smeyers, science communicator UHasselt. "Vi visar allt som händer i forskning på vårt universitet och går ännu längre. På vår plattform tar vi också historier om våra forskare, de saker de inser, men också de utmaningar de står inför, säger Els. "Eftersom det finns många utmaningar som forskare i allmänhet kan möta idag", säger Martijn. "Med detta vill vi skapa en bättre bild av hur vetenskap fungerar och hur man bryter med stereotyper", säger Martijn. "Precis som i vetenskap, vill vi också bryta igenom hinder och innovera i vetenskaplig kommunikation. Det är därför vi kommer att inleda en dialog på nätet, transparent, om allt som händer på vårt universitet. "

"Den flamländska science barometern visar att det finns ett stort intresse för vetenskaplig forskning i vårt samhälle", säger vice rektorforskning Jean-Michel Rigo. "Folk är nyfiken på vad som händer i universitetsforskningslaboratorier. Det är därför upp till oss att ge ännu mer intressant forskning och vetenskapliga nyheter. InSCIght är plattformen för detta. "

Vill du veta mer? Följ oss på sociala medier (Twitter, Facebook, Instagram och Youtube) och ta en titt på vår helt nya hemsida.

Top