sv.onlinewebcreations.com

Nokia har just meddelat en ny serie överkomliga Android-enheter, det första för det finska företaget. Men smartphonesna är inte igenkännliga som sådana. Användarmiljön är nära integrerad med Microsoft-tjänster som OneDrive och Skype. Android-appar kan installeras på den, men från Nokia Store.

Nokia X är ett sätt att introducera användare till Microsoft, sa Nokia VD Stephen Elop i morse på World Mobile Congress i Barcelona. Det verkar vara en kompromiss för en ny typ av flygplan vars utveckling började för två år sedan, långt före överköpsförhandlingarna med Microsoft.

Enheten som kallas Normandie körs under Android 4.1, men med ett visuellt skal med hjälp av delar av Nokia Asha och Windows Phone. Den billigaste modellen på 89 euro har en 4 tums skärm. Den "dyraste modellen" på 109 euro en större skärm och en 2 megapixelkamera på framsidan. Nokia och Microsoft-tjänster som här Maps, Onedrive och Skype ingår som standard.

X-serien är i pris strax under Lumia-seriens enheter, Windows Phone-smartphones som företaget ser som sin "lyxiga smartphones". Asha-serien kommer att förbli längst ner på marknaden. Nokia tillkännagav också en första internetanordning för 29 euro, Nokia 220.

Enligt Elop är den viktigaste tillväxten i billiga smartphones. "Den marknaden växer fyra gånger snabbare än den för dyrare smartphones."

Top