sv.onlinewebcreations.com

KPN har ingått ett strategiskt partnerskap med krypteringsföretaget Silent Circle, vilket möjliggör för mobiltelefonanvändare att göra säkra samtal från juni och att skicka data krypterad. Bolaget är den första telekomleverantören som säljer tjänster av Silent Circle och har exklusiva rättigheter för Nederländerna, Tyskland och Belgien.

Mobila användare kan ladda ner Silent Circle-paketet via KPN Cloud Store, som består av Silent Phone och Silent Text. Detta ger dem möjlighet att skapa säker kommunikation med andra användare av Silent Circle för iOS och Android-telefoner.

För att garantera integritet lagrar apps och tjänster i Silent Circle inte metadata och krypteringsnycklarna hanteras uteslutande på användarnas egna enheter. Tekniken säkerställer att utbytet av den hemliga nyckeln genereras helt oberoende av Silent Circle och KPN-infrastrukturen. Efter kommunikationen förstörs den hemliga nyckeln av användarna och det är inte möjligt att dechiffrera innehållet i konversationen eller data.

Med lösningen har KPN främst företagsanvändare i åtanke.

Silent Circle grundades av Mike Janke, säkerhetsspecialist och tidigare anställd som Navy SEAL och Phil Zimmermann, uppfinnaren av internetkryptering för röst och data inspelad i Internet Hall of Fame 2012. Företaget är baserat i USA Maryland, med ett europeiskt kontor i England.

Top