sv.onlinewebcreations.com

Telecom står för en fjärdedel av den ekonomiska tillväxten i Nederländerna. Det är vad forskningsbyrån Dialogic säger i en rapport som skrivits på uppdrag av Trade Association ICT Office. ICT Office förklarade forskningen igår vid konferensen Telecom Time i Houten.

Enligt forskningen (pdf) har investeringarna inom telekomsektorn en positiv effekt på ekonomin. Detta beror delvis på de investeringar som gjorts av sektorn själv, särskilt i sin egen infrastruktur. Mellan 2005 och 2010 investerade sektorn nästan 15 miljarder euro, bland annat vid uppgradering av 3G-nätverket.

Dessutom tillhandahåller telekommunikation innovation inom andra sektorer. Tjugo procent ekonomisk tillväxt uppnås eftersom telekom gör smartare och effektivare kommunikations- och informationsutbyte möjliga.

Totalt ska cirka 50 000 holländare nu arbeta inom sektorn, eller 0, 7 procent av arbetskraften. Arbetet inom denna sektor står för 1, 5 procent av BNP.

Betydelsen av telekom kommer att öka ytterligare under den kommande perioden. Mellan 2007 och 2012 tredubblades antalet personer som använder mobilt internet. I år kommer det att finnas 12, 4 miljoner mobila internetanvändare i Nederländerna, som kommer att förlora 1, 8 miljarder MB mobildata per månad och ringa 1, 9 miljarder minuter per månad. Sjuhundra miljoner SMS-meddelanden skickas per månad.

Presentationen av forskningen igår var den enda ljuspunkten på konferensen Telecom Time i Houten. En ganska dyster bild av sektorn skisserades där.

Sydafrikanska Robert Shuter, VD: s VD, Nederländerna, måste erkänna att lönsamheten inom telekombranschen är under press på grund av förändrat konsumentbeteende (ringa mindre) och den ekonomiska nedgången. Det finns också fler och fler över-the-top-tjänster (som WhatsApp) som använder nätverken av operatörer och tar bort intäkter. Vodafone måste dock investera tre hundra miljoner euro per år i förnyelsen av nätverket.

En stor osäkerhet är också vad telekomföretag måste betala för frekvenserna, inklusive de för nästa generations telekommunikation LTE. Frekvensauktionen är fortfarande pågående och tar längre tid än förväntat. Buden kan fortsätta öka.

Mark Kuijper från konsultföretaget PwC föreslog att sektorn kanske skulle kunna utnyttja helt nya inkomstkällor, såsom fjärrmedicinska applikationer.

Vodafone vill försöka locka till sig fler kunder genom att öka kundvänligheten. I höst fick ett internt team uppdraget att spela för kunden och att ordna en prenumeration. "Dessutom har vi stött på ett antal obehagliga överraskningar", säger Shuter. "Antalet prenumerationer och priser är fortfarande inte tillräckligt genomskinliga, och klagomålet på vår webbplats var även åtföljd av meddelandet om att inget svar skulle tas emot. Vi har fortfarande en lång väg att gå, men det är saker vi verkligen vill förbättra. "

Top