sv.onlinewebcreations.com

Kreditkortsföretaget MasterCard tog officiellt sitt senaste tekniska laboratorium precis utanför Dublin igår. Emerce fick också se.

MasterCard Lab i Dublin är den första i Europa, eftersom det redan fanns utvecklingscentra i Singapore, St Louis, Missouri (USA) och Purchase, New York. "På MasterCard kanske du inte omedelbart tänker på teknik, men mobilutvecklingen ensam driver oss framåt, " säger Rob Reeg, VD för MasterCard Technologies.

MasterCard organiserar regelbundet brainstorming sessioner med personal på exotiska platser, som Reykjavik och Las Vegas, där en prototyp behöver utvecklas inom 48 timmar. Inte allt blir målstrecket, så Reeg måste erkänna, men det är inte dåligt.

Igår visades ett urval av uppfinningar från laboratorier. Många av ansökningarna avser snabb betalningsalternativ med kreditkort. Exempelvis har MasterCard utvecklat en virtuell plånbok som kan lanseras i en app för att betala för en film eller tidskrift, till exempel. Användaren behöver inte gå till ett separat kassa eller lämna appen.

MasterCard PayPass är en NFC betalningslösning, där kunden bara behöver hålla sitt kort nära en bärbar dator. Framtida bärbara datorer eller surfplattor kommer att ha NFC-chips enligt MasterCard.

MasterCard QkR är en QR-version av MasterCard, där en skanning kan fungera som betalning. Användaren behöver därför inte ledas till en mobil sida där han måste ange sina betalningsuppgifter. Företaget vill också underlätta betalningar via tv. Handbehåll tillåter konsumenterna att pausa en bild och köpa en vara.

Vissa program är redan i bruk, men har förblivit under radarn på ett eller annat sätt. MasterCard erbjuder till exempel kortinnehavare möjlighet att hantera andra kreditkort inom familjen. Bland annat kan en betalningsgräns ställas in för kreditkort, till exempel tonårsdottern, med möjlighet att helt och hållet avbryta onlinebetalningar.

I linje med detta är det möjligt att skapa virtuella kreditkort för onlinebetalningar. De får ett tillfälligt nummer som visas i en app. Butiken ser bara det virtuella numret, men betalningen är endast kopplad till det ursprungliga kreditkortet. Enligt MasterCard sättet att motverka kreditkortsbedrägerier, eftersom de virtuella siffrorna är värdelösa för tjuvar.

Top