sv.onlinewebcreations.com

Lageret för många stora och små webbbutiker Docdata förbereder sig för ett intensivt år eftersom den största kunden, Zalando, faller. Docdata visar idag positiva kvartalstal och den nya strategin för de kommande åren.

Året 2014 kommer att vara att investera i nya kundrelationer och öka antalet beställningar. Docdata publicerade bara kvartalsvisa siffror och berättar marknaden igen att det blir ett grovt år (PDF). Zalando som den största kunden uppfyller helt och hållet sin egen ledning och säger därför farväl till sin nederländska leverantör.

Försäljningen får ett bra tryck. I Nederländerna är omsättningsbidraget tio procent, i Tyskland 31 procent.

Docdatas intäkter för det gångna året uppgick till 167 miljoner euro, vilket resulterade i en nettovinst på 8, 7 miljoner euro.

I kvartalsrapporten ger Docdata en uppfattning om hur den kan fungera utan Zalando som den största kunden: med tillväxt.

För att underlätta denna tillväxt investerar företaget sju miljoner euro i förbättring och expansion av befintliga anläggningar i Nederländerna, Tyskland och Polen.

Även om Zalando försvinner som kund lämnar Docdata fortfarande något till det förhållandet. Kunskap om bearbetning och hantering av returförsändelser i sju länder. Denna typ av specialiserade affärs- och intäktsmodeller är grunden för företagets framtid: skräddarsydda tjänster.

Marknadspresentationen nämner ett antal affärsmodeller som har utvecklats med kunder: snabbt skapar och levererar produktkategorier, omnichannel, varumärken som säljare och specialiserade återförsäljare och återförsäljare. Kunder med vilka denna kunskap har utvecklats inkluderar bol.com, Bijenkorf, Brax, Livera och iBood och Zalando.

Foto: Nina Matthews (cc)

Top