sv.onlinewebcreations.com

IF är ett internationellt forum för design baserat i Hannover. Sedan 1954 har institutet tilldelat årliga iF-utmärkelser, en av de viktigaste designutmärkelserna i världen. Fabrique får ett iF-pris för TNT årsredovisning 2008, boken Enriching och webbplatsen Iamsterdam.com.

I år har Fabrique även utformat årsredovisningen för TNT, som består av en finansiell rapport och en företagsbroschyr. Temat "Sure we can" återspeglar TNT: s vilja att gå till det yttersta i servicen till sina kunder. För företagsbroschyren beslutades det att formulera och visualisera förare av människor, med fotografering av Anton Corbijn. Vid genomförandet av årsredovisningen har det granskats i detalj hur det kan göras smartare och mer raffinerat för att uttrycka temat. Från tumme greppet i årsredovisningen för att göra de viktigaste finansiella uppgifterna snabbt tillgängliga, via laserskyddet upp till illustrationerna i företagsbroschyren.

Boken "Enriching" gjordes som svar på workshopen "Berika upplevelsen av resenärer på flygplatser genom att utforma interventioner med en medveten känslomässig effekt" initierad av Design & Emotion Society. Boken är rapporten från denna verkstad och visar ett antal vackra fall av erfarenhetsdesign från en teoretisk ram.
Inte bara de slutliga resultaten är synliga i den här boken, utan också den strukturerade designprocessen och tillämpningen av känslometoden. Skissar visas helt enkelt som de hängde på väggen under verkstaden. Den använda Post-its tas över direkt, medan ljusa fluorescerande orange klistermärken pekar mot känslorna på olika punkter i boken. "Berikande" ser ut som en riktig skissbok: grov och oavslutad, men synligt gjord med stor uppmärksamhet och kärlek.

IAmsterdam är mottot för Amsterdam. Fabrique utvecklade en marknadsföringsportal för staden som ger en överblick över allt som Amsterdam har att erbjuda och vad som gör staden unik. Webbplatsen erbjuder information för besökare ((Besöker, Vad händer), företag (företag) och boende i Amsterdam (Living) Webbplatsen riktar sig till engelsktalande besökare, men informationen kan också höras på tyska, franska och nederländska.
Användare av webbplatsen kan lägga till egna platser, agendaposter och artiklar till sin personliga "min amsterdam". Denna information kan skrivas ut i framtiden och ingår som en personlig reseguide. Iamsterdam.com kommer att utvidgas ytterligare under året med interaktiva moduler (användargenererat innehåll) och mobiltjänster.

Med vinsten av dessa priser har Fabrique nu innehav av inte mindre än 120 nomineringar och utmärkelser. Fabrique grundades 1992. Med 85 anställda och kontor i Delft och Amsterdam är det en av de största byråerna för kommunikation och design i Nederländerna.

Top