sv.onlinewebcreations.com

Cyber ​​Crime som en tjänst. Antingen Cyber ​​Criminal utan teknisk kunskap. Nuförtiden tack vare det växande erbjudandet på malwarepaketets darkweb. Dessa trender skapar ett allt större hot mot nederländska företag.

Cyberbrottet hade två hinder under lång tid. För det första att likvida eller likvida de stulna resurserna, förutom bristen på teknisk kunskap. Detta gjorde det komplicerat för (potentiella) cyberkriminella att genomföra storskaliga åtgärder.

Men uppkomsten av bitcoin har lett till en anonym resursförflyttning. Och darkweben ger lösningen för bristen på teknisk kunskap. Ransomware attacker, utnyttja kit, bitcoin stjälkar, uppsättningar nystulna kreditkort eller identitetskort; allt till salu för en liten avgift. Anonym laddad via bitcoin eller annan kryptokurrency. Surelock kallar denna "Cyber ​​Crime as a Service".

En dikotomi har redan uppstått i cyberkriminalitetens värld. Ett gäng teknisk kunskap gör resurser tillgängliga för andra brottslingar. Resultatet är att genomförandet av en digital attack för en allt större folkkrets blir möjlig.

Surelock har genomfört forskning på mer än 50 darkweb-marknadsplatser. Anonyma marknader där utbud och efterfrågan på bland annat vapen, droger och hack tjänster samlas. De största och mest kända "marknadsplatserna" är AlphaBay, Silkroad & Wall Street. Här erbjuds paket med gissalprogram för belopp mellan 9, 99 och 9, 999 dollar. Marknadsplatserna har till och med en översynsfunktion där cyberkriminella delar sina erfarenheter.

Produkterna presenteras för allmänheten med clickbait-strategier (vilseledande, sensationella titlar). Även promo-videor (http://bit.ly/2qitG1l) används för att marknadsföra produkten. Annonsen där Philedelphia Ransomware erbjuds har en Clikbait-titel, det låga priset och paketets enorma flexibilitet gör det till en populär produkt på AlphaBay. Produkten har sålts mer än 25 000 gånger sedan början av september 2016 blev tillgänglig.

Med tanke på cyberkriminals ökade kunskaper och färdigheter är det inte förvånande att medier ser det som sin plikt att uppmärksamma detta växande sociala problem.

Top