sv.onlinewebcreations.com

Delft, 19 juni 2018 - Xelion presenterar idag den nya versionen av sin telefonitjänst Xelion7 på Het Spant i Bussum för en publik på över 300 specialiserade IT-återförsäljare. Xelion7 är efterträdaren till Xelion6, med vilken cirka 10 000 företag och mer än 100 000 användare arbetar.
Förutom ett komplett telefoncenter erbjuder Xelion7 också integration med CRM och andra kommunikationsfunktioner som chatt, SMS eller kalender. Xelions plattform är helt öppen och ger användarna valfrihet bland annat för företagets fasta och mobila leverantörer. Xelion har vuxit om fem år för att bli den största leverantören av molntelefoni i Nederländerna.

Xelion har spridit sina vingar de senaste åren och erbjuder tjänster i fem europeiska länder genom ett snabbt växande antal certifierade återförsäljare. "Den kompetens vi har uppnått i Nederländerna hjälper oss att växa i snabbutvecklande marknader som Tyskland och Storbritannien, " säger Arthur van den Ende i Xelion. "Med Xelion7 erbjuder vi ännu bättre applikationer, säkerhet och fullt automatiserad aktivering av tjänster. Och eftersom Xelion kan integreras med alla mobila och fasta nät, är det enkelt för våra partners utanför Nederländerna att snabbt erbjuda en lyckad tjänst. Vi förväntar oss därför att detta år utvidgas till ännu fler nya länder. "
Xelion7 har utvecklats på många punkter. Några intressanta innovationer är:

Användargränssnitt
Världen är mobil. Softphone och appar från Xelion är därför helt förnyade. Apps har "enkelt installerat" och användare kan aktivera dem på ett säkert och utan hjälp av deras IT-avdelning. Apparna erbjuder alla funktioner som softphones på en dator också erbjuder. Detta ökar acceptansen av softphone och app, vilket resulterar i bevisligen högre produktivitet hos anställda.

Helt öppen
Xelion7 har en snabbväxande marknad med över 50 applikationer som användare enkelt kan fylla i speciella krav. Kunderna kan aktivera integration med, till exempel, Teamleader eller Salesforce med några få klick. De kan också bygga sin egen version av appar som redan händer i sjukvårdsorganisationer. Företagen kan därför fullt ut anpassa Xelion till sina specifika önskemål.

Enklare hantering
Användare och återförsäljare har nu extra möjligheter med Xelion7 att snabbt och säkert göra anpassningar till Xelion. Detta är möjligt utan träning via det användarvänliga centrala ledningsverktyget på en PC eller smartphone. Kunderna kan också enkelt aktivera nya funktioner eller justera kapacitet utan att anställa externa specialister. Denna bekvämlighet är i linje med företagens behov för större flexibilitet och större kontroll över kommunikationen mellan anställda och kunder.
Om Xelion
Xelion utvecklar kommunikationslösningar för affärsmarknaden under namnet Organiserad kommunikation. Xelion 7 är en komplett VoIP-telefonväxel med många ytterligare funktioner som chatt, post och CRM-integration. Xelion fungerar i kombination med alla fasta och mobila nätverk och med hjälp av API-integrationen med andra applikationer är det enkelt. Denna öppna struktur gör det möjligt för Xelion-återförsäljare i sex europeiska länder att erbjuda sina kunder en skräddarsydd lösning.

Om Xelion
Xelion utvecklar kommunikationslösningar för affärsmarknaden under namnet Organiserad kommunikation. Xelion 7 är en komplett VoIP-telefonväxel med många extrafunktioner. Xelion 7 gör det möjligt för organisationer att förbättra sin tillgänglighet och göra anställda mer effektivt. Med Xelion kan 7 anställda nås samtidigt som de är mobila och kan använda SMS eller chatta förutom att ringa. All kommunikation lagras säkert och kan delas med kollegor.

Xelion har sitt eget team FoU-team som samarbetar med partners och kunder på lättanvända och innovativa lösningar. Under tiden arbetar många nöjda användare redan med Xelion.

Top