sv.onlinewebcreations.com

Handelsföreningen av onlinebutiker, Thuiswinkel.org, vill påskynda introduktionen av online-åldersverifiering. Med alkohol, vapen, spel, filmer, spel och tobak begränsas gränsen till köparens ålder. Regeringen måste enligt Thuiswinkel.org starta en pilot med vilken konsumentens ålder kan fixas online.

Webbutiker skulle också vilja uppfylla den identifieringsskyldighet som gäller för vissa produkter, enligt Wijnand Jongen från Thuiswinkel.org. "Det finns många online identitetstjänster, men ingen ger en laglig ålderskontroll. Regeringen kan hjälpa till med en pilot. "

Att hitta eller konfigurera en riktig tjänst med vilken online-ålder kan verifieras har redan startats. Till exempel kan Currence, ägare till iDEAL, användas för att kontrollera konsumenternas ålder som vill köpa en sådan produkt online.

Det är ett av de alternativ som framkom tidigare från en arbetsgrupp Buro 240a, en organisation som strävar efter bättre överensstämmelse med åldersgränser, både offline och online. Tillsammans med näringslivet undersöker den möjligheterna till bättre efterlevnad av online ålderskontroll.

Näringslivet i arbetsgruppen har dock siktat på användningen av DigiD för autentisering. Det finns trots allt redan en infrastruktur bakom den. Problemet är att artiklar i bland annat vapenlagen, cateringlagen, dryckeloven och tobakslagstiftningen behöver ändras, där regeringen anger att den vill övervaka efterlevnaden. Detta skulle utlösa en hel procedur.

Thuiswinkel.org insisterar på att påskynda processen genom att köra en pilot från regeringen. Rekommendationen om åldersverifiering är en del av en bredare studie från Thuiswinkel.org till online identitetstjänster. "Konsumenterna vill kunna använda olika identiteter på nätet och ibland dela bara upp sin integritet, säger Jongen. "Webshops behöver vissa säkerheter att leverera. Detta förhindrar också bedrägeri. Kniven skär på två sidor ", säger han.

Top