sv.onlinewebcreations.com

Det svenska investeringsbolaget Kinnevik investerade återigen 124 miljoner euro i Rocket Internet förra kvartalet. Förmodligen bränner dotter Zalando så mycket pengar.

Under årets första halvår spenderade Kinnevik nästan en halv miljarder euro i det tyska Internetbolaget Rocket Internet. Det var cirka 124 miljoner mellan mars och juli. Det är inte klart om kapitalbehoven hos ägaren till Zalando, Home24, Dropgifts, Wimdu och eDarling kommer att minska.

Svenskarna investerade tio gånger mer än Rocket under de senaste sex månaderna än 2011. Detta framgår av de finansiella resultaten som publicerats av företaget. Kinnevik är också en stor aktör i Tele2, tidningsföretaget Metro och CDON, som driver modebutiker som Nelly.com och Heppo.

Totalt investerade investeraren 863 miljoner euro i det tyska raketinternetet. Värderingen av räntan vid utgången av första kvartalet uppgick till 1, 1 miljarder euro. I utbyte mot den tillförda kapitalen har de nu ett fjärdedel av aktierna i händerna på ett globalt fungerande e-handelsföretag.

Dessutom visar siffrorna att 75-årige Kinnevik sålde sin andel i Groupon. Den ursprungliga investeringen uppgick till tre miljoner euro. Utgången gav 60 miljoner euro under linjen.

Investeraren bryr sig inte om källan till Rocket Internets stora, pågående finansieringsbehov. Förmodligen kräver den snabba internationella expansionen av Zalando mycket rörelsekapital.

Modeshagen såg sin omsättning från 2010 till 2011 med en faktor på 3-5 miljoner euro. För tillfället skrivs röda tal. För jämförelse: Amazon.com var också förlusttillverkning i flera år. Alla tillgängliga resurser användes först för att köpa marknadsandelar och nå och skapa nya tjänster. Sedan början av 2009 har företaget skördat fördelarna. Priset har ökat femfaldigt sedan dess.

Kinneviks portfölj är värd 5, 5 miljarder euro. Försäljningen under första halvåret uppgick till 66 miljoner euro jämfört med nio miljoner för ett år sedan. Avkastningen under de senaste tolv månaderna är tre procent. Enligt dem utförs en omvandling i fokus i portföljen.

Två andra stora investerare i Rocket Internet är de ryska fonderna DST och Access Industries.

Top