sv.onlinewebcreations.com

Belgiska webbplatser behöver bara informera besökare om cookies sedan förra veckan. Ingen behörighet krävs i förväg, till exempel i Nederländerna.

I förra torsdagen införde Belgien också sin lagstiftning i enlighet med det europeiska direktivet om kakor. Den viktigaste skillnaden med Nederländerna är att människor valde opt-out. Webbplatser måste förklara för besökare hur de kan förhindra placeringen av cookies, men det är det.

IAB Belgium, branschorganisationen för den digitala reklamsektorn, är i princip nöjd med förordningen, men det innebär en kamp. Sektorn räddar nya europeiska regler som hotar internetets användbarhet. Bland annat hänvisar föreningen till dataskyddsförordningen. IAB anser att lagstiftningsramen bör lämna tillräckligt med utrymme för självreglering och marknadsinitiativ.

Den belgiska reklambranschen har nu infört strängare regler som ett tecken på god vilja. Till exempel måste varje annons som använder beteendemålning innehålla ett märke som hänvisar till webbplatsen för din webbplats. Besökare hittar mer information om hur annonser fungerar och vilka steg de behöver ta för att undvika spårning.

Top