sv.onlinewebcreations.com

Ankomsten av Groupon till Europa resulterade i stor utsträckning för en stark ökning av utbudet av rabatterade platser i denna del av världen. Totalt nås 9, 6 procent av alla europeiska internetanvändare nu.

Antalet användare av en rabattplats ökade till 34, 9 miljoner i december förra året. Det är en ökning med 162 procent jämfört med samma period året innan. Groupon, som blev en europeisk marknadsledare vid ett slag i förvärvet av Citydeal från Tyskland, når mer än 12 miljoner besökare per månad, cirka en tredjedel av den totala rabattmarknadsmarknaden.

Titta på de olika länderna i Europa, det finns en skillnad i penetrationen av rabatterade webbplatser. I Frankrike är exempelvis intervallet 20, 6 procent och i Förenade kungariket 17 procent, där Nederländerna fastnar på 7, 3 procent.

Detta framgår av ComScores 2010 digitala år i Europa i granskningsundersökningen.

Från den undersökningen blev det klart att holländarna (över 15 år) är mest online, i genomsnitt nästan 32 timmar i december. I Storbritannien är detta mer än 30 timmar, men i Italien och Österrike respektive 16 och 13 timmar. Mobil internetanvändning ingår inte i detta.

I Europa växte räckvidden för sociala nätverksplatser från 73, 7 procent 2009 till 84, 4 procent 2010. Endast i Nederländerna ökade intervallet inte. Här förblir det 85, 1 procent 2010, exakt detsamma som 2009.

En trend som blir uppenbar är att den yngre generationen (15-34) förskjuter digitala aktiviteter mer mot sociala nätverk. Åldersgruppen på 35 och äldre experimenterar med sociala nätverk, men fortsätter även att använda e-post.

Top