sv.onlinewebcreations.com

OSS, 20130823 - Smycken är ledande när det gäller att använda den tredimensionella trycktekniken. 3D-trycktekniken användes första gången år 2000 för att skriva ut skalermodeller. Under tiden har tekniken vidareutvecklats för olika ändamål inom olika sektorer. I smyckenindustrin brukar han skriva ut datordesignade smycken som påskyndar tillverkningsprocessen. Detta gör att personliga, unika konstruktioner enkelt kan skapas och kunderna kan nu vara personligen inblandade i konstruktionsprocessen.

Den moderna guldsmeden gör med designprogram en STL-fil som kan skrivas ut i vax med till exempel Solidscape 3Z pro. Det är en 3D-skrivare som är gjord speciellt för smycken industrin. Det är en av de nyaste modellerna av 3D-skrivare, som först används i Nederländerna av Atelier Cober från Oss (www.cober.nl). Med en DPI-upplösning på 5000 x 5000 X, Y (horisontell) och 8000 Z (vertikal), är den här skrivaren en av de mest exakta 3D-skrivarna i sitt slag.

Vaxmodellen från skrivaren kan sedan användas för att göra formen till önskat smycke. På så sätt accelereras processen, men kvaliteten garanteras. Smyssmeds hantverk kommer ännu bättre efter gjutning i smyckets exakta avslutning till ett sant konstobjekt. Varje juvel är unik, inte ett resultat av sämre tillverkningsteknik eller kommersiell massproduktion.

Med ankomsten av dessa skrivare har leverans av anpassat arbete i smycken och smycken blivit enklare än någonsin. Med ett designprogram som Matrix Version 7.5 som Atelier Cober arbetar med, görs en fullständigt anpassningsbar design i varje detalj. Denna design kan ses foto realistisk från vilket som helst önskat utseende.

Mer information om detta ämne eller om processen att designa och tillverka smycken med en 3D-skrivare finns på www.cober.nl. Du kan också kontakta oss via [email protected]

Top