sv.onlinewebcreations.com

IKT-leverantör Sogeti Netherlands lanserar idag ett skalbart tillvägagångssätt för att testa mobilappar till ett fast pris inom en förutbestämd period. Fram till nu har kunderna ofta angett ett okänt kostnadsintervall.

Enligt Thomas Veltman, senior testkonsult vid Sogeti, är mjukvaruutveckling för en mobil enhet annorlunda än för en dator. "Apps-användare har en mycket låg tolerans för kvalitetsproblem. Om en app kraschar för ofta, eftersom utvecklaren överskattar minneskapaciteten, kommer användarna att neka. Samma händer när appen är långsam. Recensioner är avgörande när du utvärderar appar. Du vill inte ha en negativ bedömning. För din app tio andra. "

Testa mobila appar är inte lätt. Ingen enhet är densamma. Leverantörer gör olika enheter med olika egenskaper som skärmstorlek och upplösning. Och då finns det också en hel del versioner av operativsystemet i omlopp.

Testmetoden hos Sogeti är skräddarsydd för kundernas behov. För en enkel app är en standard appkontroll tillräcklig. Detta är möjligt från en euro eller 1000 euro, berättar Veltman Emerce.

Standardappkontrollen kontrollerar den grundläggande kvaliteten som är viktig för alla appar. Kunden kan enkelt skala upp till testverktyg som till exempel måste uppfylla väldigt höga säkerhetskrav. Efter att ha fyllt i önskelistan mottar kunden omedelbart en offert.

Elements av detta tillvägagångssätt är plattformstestning, enhetstestning, testning av programfunktioner och prestanda och kontrollerar att appen uppfyller kvalitetskraven för Apple och Google så att appen kan distribueras via App Store.

Sogeti garanterar att appen fungerar på alla enheter som önskas av kunden. Till exempel finns det flera hundra olika enheter tillgängliga för Android på marknaden. Dessa enheter skiljer sig när det gäller funktioner, operativsystem och skärmstorlek. Många fel kan övervinnas genom noggrann vägning av urvalet av testenheter, säger Veltman.

Sogeti gör också ett stort antal enheter tillgängliga för testare genom innovativa clopud-lösningar. På detta sätt görs snabbare och helt automatiserad testning.

Sogetio var den första och enda leverantören av IKT-tjänster över hela världen för att lansera Sogeti Testing Services (STS) förra året. På ett år har Sogeti släppt över 170 erbjudanden som ledde till cirka fyrtio uppdrag på KPN, Vodafone, Nationale Nederlanden, Tennet, Marketplace och Delta Loyd.

Enligt Veltman har konkurrensen i Nederländerna ökat, bland annat Atos och Ordina, men portalinriktningen har ännu inte dykt upp någonstans i Nederländerna.

Sogeti tillbringar en del av den manuella testningen på Indien.

Top