sv.onlinewebcreations.com

Facebook rapporterade bara bättre än väntat siffror för det sista kvartalet. Investerare fruktade värst, men en omsättning på 1, 18 miljarder dollar var bara 157 miljoner dollar i förluster.

Denna förlust är också resultatet av en aktiekompensation i samband med börsintroduktionen i maj. Justerat för det, eller utan den bördan, kommer man till en blygsam vinst.

Försäljningen ökade med 32 procent jämfört med förra året. Några 992 miljoner dollar (84 procent) kommer från reklam. Reklamintäkterna har också ökat med 28 procent.

Facebook har betydligt högre utgifter, enligt siffrorna. Företaget spenderade 1, 93 miljarder dollar i kvartalet, en ökning med 295 procent, delvis som ett resultat av börsintroduktionen.

Nätverket har 955 miljoner aktiva användare, 29 procent mer än ett år sedan. Av dessa är 552 miljoner på plats varje dag, och det är också för över ett år sedan. Antalet användare än webbplatsen når mobilen är 67 procent, eller 543 miljoner. En tom körning, som antogs tidigare, tycks därför inte existera.

Resultaten meddelades till grannar. Aktiens aktiekurs sjönk till 5, 5 procent för den amerikanska NASDAQ hela dagen, till stor del på grund av dåliga resultat från spelutvecklaren Zynga, som starkt är beroende av Facebook. Aktien föll fyrtio procent i värde efter kvartalsvis förlust på 22, 9 miljoner dollar. Enligt analytiker har det börsnoterade bolaget missat mobilmarknaden.

Top