sv.onlinewebcreations.com

Vilket företag vann mest efterföljare, vilket varumärke har mest interaktion och vem är publiken till de kommersiella medlemmarna i Facebook? Dessa frågor försöker svara på en ny nederländsk webbplats i realtid.

Idag lanseras Facebookmonitor.nl på initiativ av Marcel van der Heijden. Han utvecklade en webbplats med partner Yes2web som ger realtid inblick i utvecklingen av företag på Facebook i Nederländerna. Fram till slutet av året visar han en topp 100. I början av nästa år växer listan till en topp 500.

"Under de senaste veckorna har vi jobbat hårt på en nederländsk realtidsversion på Socialbakers.com. Vi mäter olika mätvärden, till exempel tillväxt i antal fans, inlägg, reaktioner och graden av interaktivitet. Tjänsten är ledig och för närvarande är det inte meningen att vi, liksom med Socialbakers statistikwebbplats, kommer att arbeta med prenumerationer. "

Användare av webbplatsen kan också jämföra specifika branscher. Företag från exempelvis bil- eller luftfartssektorn kan jämföra sin status och prestanda på Facebook. "Det fungerar så länge som de har kategoriserat deras sida korrekt på Faceboo."

Van de Heijden är grundaren av en vän av min, en byrå som specialiserat sig på marknadsföring på Facebook på Facebook. Han använder redan informationen på Facebookmonitor.nl för sitt eget företag och bestämde sig för att publicera den för en bredare referens. "Gradvis kommer funktioner att läggas till webbplatsen."

Den nuvarande topp 100 visar att Stop Aids Now, Coolblue och Volkswagen har varit bland de snabbaste klättrare under den senaste månaden med en medlemsökning på respektive 100, 200 och 500 procent.

Top