sv.onlinewebcreations.com

Mindshakes är en succé efter ett år, eftersom den journalistiska plattformen för millennials har nått miljoner (särskilt unga) läsare och tittare i sitt första år med cirka tusen inlägg. För ett år sedan hade Mindshakes 42 gillar på Facebook, bara personer som kände grundarna och de som berörs personligen. Under tiden finns det över 44 tusen unga holländare (och några belgare). Och det var målet: ungdomar blir involverade i engagerade journalistiska berättelser. Men Mindshakes har större ambitioner.

Insikter i ett års Mindshakes

Founders Sabrina Simons och Ward Wijndelts lyckades skapa en banbrytande mix av journalistik, underhållning och delbart innehåll inom ett år, med beaktande av målgruppens användarpreferenser. ungdomar mellan 18 och 35. Till exempel är Mindshakes gjord för mobil och 80% av trafiken kommer via mobilen. Detta förstärks också av användningen av Facebook Instant Articles och en social strategi som strävar efter interaktion.

Den inbyggda strategin och uppmärksamheten på användargruppernas användarpreferenser har resulterat i två Silver Lovie Awards för bästa hemsida och bästa användargränssnitt. Dessutom kan ett antal Mindshakes-dokumentärer på nationella och internationella filmfestivaler ses: Vad är ett kön av filmare Sophie Dros visades vid IFFR och Yezidi Girls av Reber Dosky kommer snart att visas på IDFA och på Mindfield Film Festival i LA.
De vackraste berättelserna

För detta årsdag ser Mindshakes tillbaka på de vackraste historierna i fjol. För att de tillsammans visar vilka Mindshakes står för.

Samma Samma Men Olika
Den korta dokumentaren Same Same But Different är ett otillfredsställande klagomål mot de europeiska ledarnas stumma inställning till flyktingar. Det är en blandning mellan film och dokumentär, där huvudpersonen Teklit får oss att känna hur det är att flyga på en båt från Afrika till Europa. Flyttande, skarp, relevant.

Merels komiker om brors självmord
Bror till Merel Barends avslutade oväntat sitt liv när han var i grupp 8. Merel frågar sig frågan: Vad motiverar någon att ta sina egna liv?

Intervjuerna av Lisa Bouyeure med könsbenders
Ankomsten av könsneutrala toaletter (och diskussionen kring dem) visar att världen långsamt men säkert förvärvar ett mer nyanserat utseende på könsbegreppet. Den unga generationen tar ledningen i detta. Lisa Bouyeure, till exempel, letade efter könsbenders och hade insiktsfulla samtal med dem.

Top