sv.onlinewebcreations.com

Twitter värderas till 1 miljard dollar. Microblogging-tjänsten har ökat runt 100 miljoner dollar från investerare i den senaste finansieringsrundan.

Starten stänger den tredje finansieringsrundan. TechCrunch tog med sig nyheterna om den nya värderingen. Mer detaljer kom från Wall Street Journal baserat på källor som inte publiceras. Twitter skulle meddela avtalet fredag, men kommer inte att höras än.

Investerare inkluderar Insight Venture Partners, som investerar för första gången i tjänsten, och Spark Capital och Institutionella Venture Partners, som tidigare donerat Twitter.

Tidigare kunde Twitter höja 55 miljoner dollar. Av detta skulle 25 miljoner ha använts. De extra pengar som kommer in nu måste användas för att rekrytera fler användare och att utöka tjänsten. Twitter, med 50 miljoner användare, hoppas kunna komma ikapp med Facebook, som nyligen meddelade att det har 300 miljoner medlemmar.

I en tidigare investeringsrunda i år värderade investerarna bolaget på 225 miljoner dollar. Facebook värderades till 6, 5 miljarder dollar i juli.

Twitter förväntar sig att boka en första blygsam inkomst i kvartalet. Detta visade sig tidigare av läckta dokument. Under de närmaste kvartalen måste det finnas betydligt mer pengar i lådan.

Top