sv.onlinewebcreations.com

Ahold ger inte specifika siffror, men omsättningen för Albert Heijn Online och bol.com har ökat avsevärt under andra kvartalet. Detta framgår av noterna till kvartalsuppgifterna som presenterades i morse.

Försäljningen online för den totala gruppen gick till 273 miljoner euro från 235 miljoner i fjol, en ökning med mer än 18 procent. Omsättningen under de senaste sex månaderna uppgick till 635 miljoner euro, jämfört med 520 euro förra året. Onlineomsättningen är dock fortfarande mycket liten jämfört med de 16 miljarder som kommer från fysiska butiker.

Bol.com verkar ha stor nytta av den så kallade plaza-försäljningen, vilket är försäljningen som genereras av tredje man via bol.com. De ökade med 121 procent under andra kvartalet. Amerikansk onlineleverantör Peapod har också fungerat bra tack vare ett nytt distributionscenter i New Jersey. Här har också "dubbla siffror" publicerats.

Bol.com och AH Online är de få ljusa fläckarna. Ahold påverkas inte av stark konkurrens och den ekonomiska konsumenten vill inte heller hjälpa. Omsättningen uppgick till 7, 4 miljarder euro, 4 procent lägre än året innan. Det underliggande rörelseresultatet sjönk till 288 miljoner euro. Nettoresultatet är nästan 29 procent lägre till 147 miljoner euro än förra året.

Top