sv.onlinewebcreations.com

Vad de flesta online-marknadsförare redan visste intuitivt visas nu också av forskare: konsumenterna vill ha kortare videoannonser på internet än på tv. En längd på 15 sekunder är idealisk enligt amerikansk forskning.

I Nederländerna är en reklam på mellan 10 och 15 sekunder före en film den mest använda annonseringsmodellen för online-video. Parter som Zoom.in, leverantör av nyhetsvideor till stora förlag, tillämpar denna modell.

500 respondenter deltog i den amerikanska undersökningen. Studien genomfördes av InsightExpress-byrån. Av respondenterna tittade lite mindre än 70 procent streaming video minst en gång i veckan. Nyhets- och underhållningsvideor är de mest populära.

Forskningen visade att strålkastare med en längd av 15 sekunder föredrages, framför reklamfilmer med en kommersiell TV-längd på 30 sekunder. 66 procent av respondenterna anser att en kort längd är den viktigaste faktorn för att hitta en kommersiell "attraktiv". I praktiken skriver forskarna att reklamfilmer på 15 sekunder ses oftare fram till slutet än 30 sekunders reklamfilmer. Skillnaden är 20 procent.

Kommersiell klicka bort
Real Networks testade effektiviteten av videoannonser i spel förra året. Reklamfilmerna varar cirka 20 sekunder och visas ungefär en gång var 20: e minut under ett "dödspel" -moment. Enligt RealNetworks såg nästan 75 procent av spelarna helt och hållet kommersiellt. Annonserna visades i nedladdningsbara casual games, som kan användas gratis i en timme.

Först var det inte möjligt att klicka bort en kommersiell under ett spel. Tills annonsörer bad om detta själva. Då var det möjligt att klicka på denna väg med några reklamfilmer, varefter en spelare kan fortsätta med spelet. Bland annat Honda och Procter & Gamble annonseras med videor i spel.

Top