sv.onlinewebcreations.com

Google gjorde en gammal tidningspressanläggning i Finland till ett av de modernaste datacenterna. Nu är det ytterligare 450 miljoner euro extra i datahotellet för att tjäna det europeiska internetet.

Pengarna används för att öka kapaciteten och modernisera energiförsörjningen. Det sistnämnda innebär att energimätaren kommer att springa på naturliga energikällor. En park med vindkraftverk byggs och, om den inte helt levererar den energi som krävs, köps återstående kapacitet från leverantörer av förnybar energi.

Kylningen av datacenteret är en speciell funktion i värdvärlden. Google använder saltvatten från havet för att kyla de skurande datorerna.

Under en presentation sa tekniksällskapet att det ytterligare kommer att utöka den kapacitet som den fick under 2011 under de närmaste två åren. Det är inte känt hur många kvadratmeter golvområdet växer.

Finland, där 350 miljoner euro investerades fram till 2011, men även datacentret i Belgien, är exempel på andra datacentraler i världen eftersom naturliga källor används för kylning. Växten i södra Belgien, nära franska gränsen, är utformad för att minska kapaciteten så fort det inte finns tillräckligt med naturligt kylvatten.

Investeringar i datacenter, fiberoptik och relaterad IKT har blivit allt snabbare sedan två år. Under tredje kvartalet investerade företaget 2, 3 miljarder dollar i stenar, silikon och glas. Det är 162 procent mer än året innan.

I Nederländerna har Google två datacenter i provinsen Groningen ( bilder ). Det är inte känt hur många caches det har på andra datacentraler och internetleverantörer. På global nivå har antalet positioner som använder ISP: ers infrastruktur vuxit på ett år från 200 till 1400. På så sätt är sökgiganten ännu närmare användarna och kan visa sökresultat och YouTubestreams snabbare.

Top