sv.onlinewebcreations.com

Publicering av en "hotande" chatt med UPC från Ingenstijl redaktionsteam var tillräckligt för att låta en medlem av bloggen bli förhastad från sin telekommalaise. UPC har sedan en månad ett speciellt helpdesklag med 7 män som ständigt söker efter och neutraliserar klagomål på bloggar, diskussionsforum och webchats. Det laget signalerade Geenstijl-hotet och tillämpade det effektivt.

"Vi har fler läsare än UPC-kunder, vi registrerar www.overstappenisweleng.nl och frågar Försäljning om de lägger till en KPN, Xs4all, Zonnet eller Sonera banner. Alla lyckliga, då ger vi våra besökare en månad att gå om steg, då förbjuder vi alla UPC-IP-adresser. " Till exempel, den föreslagna lösningen för de problem som Ingenstijl anställd "Gina" hade med kabelföretaget UPC lät bravura. En halv och en halv år efter att ha beställt tv, internet och telefoni hade företaget fortfarande inte levererat några operativa anslutningar.

Förslaget från Geenstijl'er Prof. dr. Hoxha för överföringsåtgärden utfördes inte. UPC märkte hotet i god tid och tidigt måndagsmorgon skickade en anställd som, efter den nödvändiga utgrävningen (foto), gav Gina sitt trippelspelspaket.

UPC-talesmannen förklarar: "Sedan en månad har vi ett specialteam på 7 personer, med tekniker och personer som har utbildats för att hantera kunder och har börjat delta i diskussioner på Chelloo.com" ett oberoende forum där det registrerar klagomål om Chello och UPC. "De utökar nu sitt verksamhetsområde till andra webbplatser och vi är det första telekomföretaget som stör varandra i kunddiskussioner, och det gör vi bara på grundval av faktiska uppgifter. Så snart vi öppnar ett eget diskussionsforum på UPC.nl. kunder. "

För några månader sedan beslutade UPC att aktivt störa webbkunder. Talesman Mark Zellenrath: "Vi undrade om du borde delta i dessa diskussioner, men det visade sig vara ologiskt att inte göra det, det skulle göra det möjligt för dig att agera snabbt och undvika eskalering., kan hanteras i ett svar från oss. Du ser att flödet av klagomål går över till internet, så vi också. "

UPC är fortfarande mycket dåligt jämfört med NS kommunikationsdirektör Joost Ravoo. Ravoo taunt Geenstijl och hans läsare ("anonyma löv"), vilket resulterade i en hård offentlig diskussion. Ravoo använde de blogg sidor som han behåller på Communicatie-online.nl. I en av hans senaste rapporter bad han annonsörer att bojkotta Geenstijl.nl. Ravoo: "Unilever har angett att den vill stoppa sina annonser, vilket verkar som ett lovande tecken, överväger Sony och Monsterboard fortfarande detta beslut. FBTO sa att det höga antalet sidvisningar från Ingen Stijl är viktigare än etik. kontaktade en mediebyrå och Bond van Adverteerders. "

Ravoo försök att få Ingenstijl, och med den mede ägaren De Telegraaf, verkar finansiellt med en bojkott av annonsörer för närvarande inte ha någon effekt. Phileas Fox of AdFactor, som hanterar exploateringen av företag som Geenstijl, Retecool och Speurders.nl, svarar på denna fråga: "Den åtgärden hade ingen effekt, inte jag eller mina kollegor hade bara ett telefonsamtal från en mediebyrå."

Källfoto: Geenstijl.nl

Top