sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam-företaget Adrime har lanserat en ny typ av videoannons på måndag. För en besökare på webbplatsen ser det ut som en vanlig annons där video spelas, men med ett musklick kan bannern förstoras och hela skärmen fylls.

Sony Pictures är den första annonsören som använder den. Från den här veckan kommer biograftrailer Spider-Man 3 att visas i det nya formatet på ett stort antal webbplatser.

"Online-annonsering med video har varit väldigt komplex hittills, säger försäljningsdirektör David de Jong från Adrime. "Fram tills nyligen måste videobilder vara lämpliga för en liten storlek och uppfylla specifika tekniska krav. Och då återstår det ofta att se om användarna hade rätt spelare och institutioner att faktiskt se den. Vi har avgjort med den komplexiteten. Annonsörer kan använda existerande videomaterial utan komplicerade operationer. "

Tekniken är helt baserad på Flash och enligt De Jong kan man praktiskt taget spela på vilken dator som helst utan problem. Enligt honom är systemet för annonsörer på "tillbaka" gjort mycket enkelt.

Adrime har under lång tid utvecklat Advanced Rich Media-teknik för annonsörer. Egentligen är de ett slags mallar som kan användas för kampanjer. Förra året lanserade företaget tillsammans med De Telegraaf Hockeystick, som användes för en kampanj av den nederländska Postcode Lottery.

Top