sv.onlinewebcreations.com

Endemol kan dra nytta av licensavtal som ingåtts av Time Warner med online videoplattformar Hulu och Netflix. Den amerikanska mediegruppen gav i går 1 miljarder euro i kontanter på det nederländska mediehuset.

Producenten av bland annat Big Brother jobbar med en omstrukturering, för vilken tidsfristen är den 13 december. Företaget har stannat under ett gigantiskt skuldberg på 2, 8 miljarder euro för en tid och kreditgivarna Goldman Sachs Capital Partners, mediebolaget Silvio Berlusconi Mediaset och det nederländska investeringsbolaget Cyrte letar efter lösningar.

För några dagar sedan planerade borgenärerna att ta kontroll över mediebolaget själv och konvertera skulden till aktier och sålja den.

Även om försäljningen till Time Warner skulle innebära 1, 8 miljarder förluster för investerarna skulle det ge intressanta synergieffekter. Warner har ingått distributionskontrakt för sitt eget innehåll med online videosplattformar Hulu och Netflix, företag som kan bli viktigare än konventionell betal-TV de närmaste åren. Med andra ord kan Endemol sälja serier till tittare utanför de klassiska programföretagen.

Netflix-aktier steg i går med 6, 8 ​​procent efter rykten om att Verizon vill ta över företaget. Eventuellt bara spekulation nu när Verizon VD Lowell McAdam har avslöjat att förvärvet av Hulu har beaktats. Marknadsvärdet på Netflix är cirka 4 miljarder dollar.

Top