sv.onlinewebcreations.com

Holländska prissammanställningswebbplatser är upprörda genom att dra av panelen hos konsumentförenings avdelningschef. Felix Cohen kallar dem ogenomskinliga och för starkt motiverade av kommersiella intressen.

I en avskedsintervju med De Telegraaf kritiserade konsumentföreningen Cohen objektiviteten hos jämförelsessidor. Emerce bad några av de svarande för deras svar.

Bart van Engeland of Beslist.nl (jämförare med största räckvidd ): "Jag kan förstå hans anmärkning om du börjar från en studie som ekonomiministeriet någonsin har beställt. Det visade sig att ett antal specialkompetatorer, från telekomsektorn, inte fungerade självständigt.

Men om jag tittar på vårt eget företag stoppar den draken inte. Vi är engagerade i att visa det största möjliga erbjudandet på webbplatsen. De billigaste produkterna är högst upp. Det är så enkelt och självständigt. Företag som vill profilera sig kan göra det genom att köpa en kommersiell position i marginalerna. Detta skiljer sig tydligt från sökresultaten, precis som med Google.

Dessutom använder vi ett antal tekniker för att förhindra att webbutiker skriver bra recensioner om sig själva. Vi tittar också på IP-adressen ".

Ben Kerkhof, direktör för jämför.nl, svarar: "Jag känner mig tvungen att inkludera det för alla anställda på Jämför.nl. Ända sedan grundandet av vår hemsida för 9 år sedan har vi "hjälpt konsumenterna med sina köpbeslut". Vi har konsekvent och med stor hängivenhet fortsatt denna kurs, även när internetbubblan sprängde 2001. Med oss ​​är konsumenten central.

Internet är så stort och öppet att ingen kan kontrollera eller kontrollera det. Detta innebär helt enkelt att om du vill driva en jämförelsessida, måste du erbjuda en ärlig, öppen och oberoende tjänst varje dag till konsumenterna, du vill inte förlora dem massivt nästa dag. Jag vill påpeka att med 2 miljoner besökare i månaden lockar vi ungefär 3 till 4 gånger fler besökare än konsumentorganisationen.

Jag tycker att konsumenten har talat och att det därför finns ett stort behov av en fri konsumenttjänst ".

Roland Mulder av Selectivo.nl: "Om prisjämförelser är oberoende beror på vilken definition du använder." Varje butik betalar samma för oss, varav alla är lika, men de betalar oss räkningar.

Jag tror att Cohs frustration härrör från att konsumentförbundet aldrig har kunnat bli den stora aktören bland prisjämförelser som de ville ha. De är för sent ".

Ordföranden för Kieskeurig.nl sa: "Oberoende och tillförlitlighet är två mycket viktiga frågor för Kieskeurig. Alla recensioner, både produkt- och butikrecensioner, kontrolleras individuellt och är av hög kvalitet. Redaktörerna för Kieskeurig lämnar inte en recension i händelse av tvivel.

Kieskeurig arbetar tillsammans med mer än 400 nätbutiker. Ordern på webshops på Kieskeurig baseras på det pris som webbutiker länkar till produkter. Placeringen av affären bestäms därför enbart av försäljningspriset ".

Foto: sashafatcat (cc)

Top