sv.onlinewebcreations.com

ICT-företag Cegeka hävdar att det är den mest energieffektiva datacentret i Nederländerna i Sittard-Geleen. Detta innebär en investering på mer än tio miljoner euro.

Den europeiska datacenterspecialist ICT-rummet från Lijnden konstruerar och bygger det energieffektiva Tier 3 datacentret, som kommer att fungera i juni 2015. Det nya datacenteret har en skalbar inställning enligt IMD-konceptet ICTroom, med en kapacitet på 750 kW per modul där det finns plats för block på 160 rack.

Enligt företaget är platsen för det nya datacenteret i södra Limburg, mot den belgiska men också den tyska gränsen, ingen olycka: med den nyligen övertagande övertagandet av Brain Force har Cegeka snabbt fått många nederländska och tyska kunder.

ICTroom och Cegeka har valt de mycket effektiva komponenterna för elektrisk infrastruktur och kylning som för närvarande finns på marknaden. Till exempel kyler ett redundant kylsystem datacentret med kall utomhusluft med en indirekt Air2Air-princip från GEA.

Det nya datacenteret kommer att bära Tier 3-etiketten. Det innebär att den tekniska infrastrukturen är helt dubbel så att varje komponent kan bibehållas eller ersättas utan att det påverkar IT-systemen. De mest kritiska länkarna i nätaggregatet implementeras till och med i en högre redundans än vad som krävs enligt Tier 3-klassificeringen och är mycket automatiserad och säkerställd av Siemens.

Top