sv.onlinewebcreations.com

Tusentals webbshops i Nederländerna kan nu acceptera Bitcoin på en gång och få betalda euro. Betalningsservice Mollie ger tekniken på marknaden.

I går under National Bitcoin Congress meddelade regissören Gaston Aussems of Mollie Bitcoin-integrationen i hans betaltjänst.

"Vi tror på framtiden för den virtuella valutan, eftersom dess DNA matchar e-handelsvärdet: realtid, låga transaktionskostnader och gränsöverskridande. Innan Bitcoin-betalningarna kan bli vanliga måste det finnas en tvåsidig marknad: tillräckligt med kunder som kan betala med Bitcoins och försäljningsställen som accepterar Bitcoins. "

Mollie är en av de största betalningsleverantörerna (psp) i Benelux. Företaget fokuserar på den stora gruppen av mindre online-återförsäljare. Mollie API kan hantera system av bland annat Biedmeer, Magento, Shopify och SEOshop.

Biedmeer, nyligen en del av CCV, meddelade igår att det ger Bitcoin-alternativet till Mollie tillgängligt för sina cirka trettiotusen kunder.

Psp från Amsterdam tar ut 25 cent transaktionskostnader till köpmannen.

Aussems kompanion Adriaan Mol: "Vi erbjuder det på ett sätt som är bra för webbshopägare. De behöver bara aktivera alternativet och erbjuda kunden en Bitcoink-massa. Dock behöver han inte skapa separata plånböcker. Vi gör det för honom. Vi får Bitcoin, konvertera det till euro och betala det till handlaren till priset för betalningstidpunkten. "

Stora volymer av bitcoin betalningar förväntas inte av Mol. "Det passar Mollie att erbjuda detta. Som tekniker finner vi kryptocurrency intressant. "

Top