sv.onlinewebcreations.com

Det kommer att finnas nya regler som bör förhindra missbruk av premiumnummer via anropsprogram. Det är vad ekonomiminister Laurens-Jan Brinkhorst sa i veckan till TROS Radar. Ministern noterar att branschens uppförandekod inte har fungerat. De nya bestämmelserna måste träda i kraft våren 2006.

Vid KPN och OPTA finns det fortfarande tusentals klagomål om telekombedrägerier. Dessutom debiteras konsumenter ofta hundratals euro, eftersom samtal ofta omdirigeras till dyra utländska nummer utan deras kunskaper. Vid KPN är 7000 klagomål kända med en förlust av minst 2 miljoner euro. Även om en viktig del av internettrafik idag går via ADSL eller kabeln, vet speciella ringsignaler som är hemligt installerade på datorn ofta hur man använder den fortfarande anslutna analoga linjen.

Snart kommer operatörer att erbjuda gränsvärden för att ringa nummer. Detta gäller både fakturabeloppet, samtalets varaktighet och den maximala räntesatsen per samtal. Ett varningssystem skulle också kunna beaktas. Konsumenterna har också rätt att avbryta det belopp för vilket det föreligger motsättningar om de inleder ett klagomål. Operatörer och nummeroperatörer är skyldiga att ge insyn i priserna för premiumnummer som ger tillgång till datatjänster. De måste också vara med i en tvisterskommitté.

Inom den nya lagen kommer det också att bli lättare för regulatorn OPTA att dra tillbaka siffror. Spårningsnummeroperatörer blir också enklare. Ett särskilt kunskapsteam från kriminalutredningsavdelningen har redan inrättats för problemet med utländska dialers, men det är fortfarande ofta utsatt för restriktioner.

Maurice Vonk från Independent Information Commission Centers Foundation (OCI) anser att problemet inte har tagits bort från världen trots de strängare reglerna. I TROS Radar sa han att Voice over IP, där konsumenten ringer via internet, kan bli nästa mål för cyberkriminella. "Det är inte värt det ännu eftersom relativt få personer ringer via internet, men det kan förändras."

Top