sv.onlinewebcreations.com

Som ny VD ser Toon Bouten (54) över de ambitiösa tillväxtmålen för den tyska onlineutgivaren Tomorrow Focus. Bolaget, ägare av Zoover, har satt sina synpunkter på onlineportaler i norra och östeuropa.

På en varm sommarmiddag kommer Bouten att gå med på lunch på Amsterdam College Hotel. En av de tusentals betygsatta hotellen på Zoover. I morgon fokuserade 59 procent som ägs av det tyska mediebolaget Hubert Burda den nederländska reseinformationen förra året för att bilda ambitiösa tillväxtmål. Strax innan köpte online-resebyrån Tjingo och franska concullega Ecotour. År 2015 måste omsättningen ha ökat till 250 miljoner euro; 100 miljoner euro mer än förra budgetåret.

I morgon bildades Focus 2001 efter sammanslagningen av Internet-företag Focus Digital och Tomorrow Online. Initialt fokuserade företaget på omvandlingen från tryck till online media. Denna process är emellertid långsammare än väntat, med motsvarande konsekvenser för den förväntade reklaminkomsten. Med inköpet av miljoner från ElitePartners datingsida och resehemsida omfattar online-utgivaren nu transaktionsmodellen. "Intäkterna från abonnemang och provisioner visar sig ofta vara mer attraktiva än från klick, och du vet också vem dina kunder är", förklarar Bouten.

vertikaler
Omedelbart efter att ha gått i kontoret placerades Bouten i den separata tekniken, där bland annat appbyggaren Cellular ligger på en sidospår. "Vi är särskilt bra på innehållsdrivna webbplatser och online konsumentmarknader", säger han. "Dessutom förväntar vi oss också den största tillväxten där. Den europeiska resemarknaden är värd omkring 250 miljarder, varav endast fyrtio procent realiseras online. I Amerika är det mer än femtio procent. Så det finns fortfarande en enorm tillväxtpotential på cirka fem miljarder euro per år - något du kan säga om väldigt få andra marknader. "

Det finns också ett antal uppenbara skalfördelar: Den redan utvecklade IT-plattformen kan också enkelt rullas ut till de omgivande marknaderna. Precis som de befintliga kontakterna med researrangörerna. Semestern av holländska, tyska och franska konsumenter är i stort sett över, precis som de berörda researrangörerna: TUI och Thomas Cook.

Bultar ser att det inom en snar framtid ändras. Konsumenterna driver i allt större utsträckning direkt med hotell och flygbolag. De komponerar sedan en resa sig själv, eller böcker som är helt personliga, genom dynamisk förpackning . För att kunna erbjuda detta erbjudande på ett standardiserat sätt måste stora investeringar göras. "Till exempel behöver du en databas och en separat bokningsmotor för alla lediga hotell", säger Bouten. "Det är en stor investering. Lyckligtvis har vårt franska köp Ecotour redan den tekniken i huset. Och vi bygger för närvarande en ny IT-plattform för alla våra reseorganisationer som kommer att rullas ut i faser fram till nästa sommar. "
Förutom att resa söker Tomorrow Focus intressanta förvärvskandidater inom mode, bil och hälsa. Bultar: "Det här är de ämnen som genererar mest trafik online. I slutet av 2009 var cirka två tredjedelar av alla sökningar generiska, nu cirka hälften. För att undvika den enorma "bifångst" söker människor i allt högre grad en vertikal position. Det är ingen slump att Google nu också hävdar alla typer av specialiserade sökdomäner, till exempel Hotel Finder. "

Huffington PostFor VD, desto mer anledning att fokusera på sådana starkt definierade vertikaler. "På våra portaler NetMoms och Focus Online kan vi till exempel se exakt vilka artiklar om hälsa som är väl lästa", förklarar han. "Då kan vi zooma in vidare på det och vidareutveckla kolumnen med portaler och bakåtlänkar. På samma sätt kommer människor som inte besöker våra webbplatser, men som söker efter dessa ämnen, till oss tidigare. Vår konsumentkunskap stärks därmed och med möjligheten att erbjuda riktade, relevanta och högkvalitativa annonser. Det har blivit en riktig specialitet under tiden. "

Den kunskapen ledde nyligen till samarbete med två intressanta amerikanska partner. I februari fick Focus Focus en ensamrätt till försäljning, support och teknisk hantering av tyska iAd-kampanjer. Det som tidigare lyckades bara den japanska Dentsu. Två månader senare tillsattes den tyska upplagan av The Huffington Post. "Förutom specialistupplevelse med high-end-reklam är vi också utgivare utan arv i tryck, " säger Bouten. "Detta gör det möjligt för oss att byta mycket snabbare än traditionella förlag. Bloggar och annat användargenererat innehåll är en prioritet. "

Ett bra exempel är den medicinska granskningsplatsen Jameda, som utvecklats av Tomorrow Focus. "När vi började var läkare i Tyskland nästan otrevliga. Vi har haft dussintals rättegångar att ändra det. Självklart kan en patient inte klara en kvalificerad medicinsk åsikt, men dussintals dåliga recensioner betyder också att en domare förstår att något är fel. "Tack delvis till ett redaktionellt lag som noggrant bedömer varje klagomål, fortsätter Jameda att få en hög betyg från den tyska konsumentorganisationen. Bouten ser därför "stora möjligheter" att expandera mot tandläkare, vårdhem och andra anläggningar. Och Nederländerna? "Plattformen är där", grinnar han. "Jag ser ingen anledning till varför vi inte skulle kunna rulla ut det här också."

*) Denna artikel har tidigare publicerats i oktober-numret av Emerce magazine (# 125)

Top