sv.onlinewebcreations.com

T-Mobile Netherlands är upptagen med att extrahera kunder från sina konkurrenter. I år har det lockat 196 000 abonnenter, vilket innebär att den totala mobilleverantören nu uppgår till 3, 2 miljoner.

Dessutom, enligt direktören för Nederländerna Søren Abildgaard, har hans företag nu gjort en vinst för femte gången i rad (ebitda). Med en omsättning på 327 miljoner euro är detta ett positivt resultat på 98 miljoner euro, en ökning med 7, 7 procent.

Tack delvis till populariteten hos T-Mobile Unlimited-abonnemanget, som ger obegränsat samtal, texting och internetåtkomst till en fast månadsavgift, ökade abonnentbasen med 66 000 förra kvartalet. Förutbetalda kunder gick bara bort (-12%) men operatören kan inte riktigt slipa för det.

Den genomsnittliga månadsomsättningen per mobilabonnent är 22 euro. Detta är 3 euro per förbetald kund.

61 procent av försäljningen per kund består nu av så kallade icke-rösttjänster. Det är internet och textning. Allt utom röst / telefoni. För övrigt är antalet minuter absolut inte utkastet. Det genomsnittliga antalet minuter som kallades steg korrekt, med 7, 9 procent till 192 per månad.

T-Mobile Nederländerna investerade 78 procent mer i kapital fjärdedel, samma period år 2016.

Abildgaard: "Vårt nätverk är redo för den ökade efterfrågan på data som en följd av vår UNLIMITED strategi. Vi fortsätter att utöka vårt nätverk och öka vår hastighet. Allt detta, medan vi bygger på vår kundbas och vi är lönsamma. "

Danen får lite mer räckvidd från moderbolaget Deutsche Telekom än andra T-Mobile-länder i Europa för att förbättra sin marknadsposition. Nederländerna har separerats från alla andra länder i organisationen sedan början av året. Det hörnet i bokföringen heter "Group Development". Den som sitter där har en enda uppgift att öka värdet av sitt företag till varje pris, delvis på grund av ytterligare investeringar från moderbolaget. Nederländerna är den enda i denna bokföring.

Top