sv.onlinewebcreations.com

Det ser ut att Apple kommer att ägna extra uppmärksamhet åt systemprogramvaran för iMacs och MacBooks, OS X 10.10, vid dess utvecklerkonferens i början av juni. Det skulle få en radikalt ny design och har ännu mer gemensam grund med iOS 7.

Systemprogramvaran skulle få större uppmärksamhet än iOS 8, 9to5Mac vet. Det skulle finnas skarpare hörn, mer vitt utrymme, iOS-liknande rullfält och helt nya ikoner. Även om utseendet på OS X verkligen går upp, kvarstår betydande skillnader mellan iOS och OSX. Apple följer en annan kurs än Microsoft som vill ge hela sin mjukvara mer eller mindre samma utseende.

OS X 10.10 har det interna namnet Syrah, men kommer förmodligen att kallas Yosemite.

Apple presenterar också iOS 8 i början av juni, även om det finns en chans att inte allt kommer att visas. IOS 8 är rapporterat med en Healthbook-hälsoapplikation, en ny version av Apple Maps (den här gången med kollektivtrafikdata), en separat iTunes Radio-app och appar för TextEdit och Preview. Dessa två senaste program (för textbehandling och visning av dokument och foton) kommer från OS X.

Det förväntas att Apple inte kommer att tillkännage ny hårdvara, och absolut ingen iWatch eller en ny Apple TV. På fredagen blev det känt att Apple förvärvade LuxVue, tillverkare av microLED-skärmar, som kan användas för produkter som smarta klockor.

Top