sv.onlinewebcreations.com

Kommunen Amsterdam och Booking.com har gjort avtal om semesteruthyrning av bostäder. Dessa träder i kraft den 1 januari och gäller för ett år. På lång sikt bör ett registreringssystem vara tillgängligt för semesterhyresgäster, enligt de två parterna.

För att förhindra olagliga semesteruthyrning måste boende eller ägare anmäla hyresavtalet till kommunen. Högst fyra personer kan också hyras samtidigt, den maximala löptiden är 60 dagar och ägaren av fastigheten måste avtalas.

Enligt staden Amsterdam arbetade Booking.com redan med att motverka olagliga uthyrning genom att notera adresserna på hyreskontraktet och ta bort annonser när kommunen indikerar att det rör sig om olaglig uthyrning. Booking.com informerar också om Amsterdams policy.

Från och med den 1 januari kommer följande tilläggsåtgärder att träda i kraft:
- Efter sextio hyror bokar Booking.com inte fastigheten om ej ägaren har tillstånd
- Booking.com meddelar både hyresvärden och gäster att det finns högst fyra personer per lägenhet;
- Booking.com deltar i verkställighetsförfrågningar inom de juridiska gränserna.

I framtiden vill både kommunen och Booking.com se ett registreringssystem där kommunen ansvarar för att utfärda och verifiera registreringsnummer. Endast med ett sådant nummer skulle du då kunna erbjuda din lägenhet att hyra på Booking.com.

I augusti var det fortfarande rörelse i Amsterdam stadsfullmäktige på grund av en åtgärd från Booking.com där Amsterdammers var inbjudna att hyra sin egendom till turister genom cykel sadelskyddet.

Amsterdam kommun har tidigare tecknat ett liknande avtal med Airbnb, vilket är en mycket större spelare än Booking.com i huvudstaden.

Top