sv.onlinewebcreations.com

Den engelska mobilinteraktiva gruppen förvärvade Golden Bytes för att utöka sin verksamhet till det europeiska fastlandet.

Det verkar som om Golden Bytes såldes till en engelsk motpart i veckan. Det gäller både nederländska och belgiska aktiviteter. Hur mycket Mobile Interactive Group (MIG) betalar för förvärvet har inte meddelats.

Förvärvet utgör en utgång för riskkapitalbolaget Waterland. Sommaren 2004 tog Waterland ett intresse av cirka 40 procent i Golden Bytes.

Namnet Golden Bytes försvinner och ersätts av namnet på det nya moderbolaget. Medarbetarna använder redan telefonen med det nya namnet. Webbplatsen är redan i en övergångsfas. Besökare kan välja den gamla och en ny entré.

MIG är aktiv i England och Amerika. Med förvärvet av Golden Bytes kommer de in i det europeiska fastlandet. Ingenting är känt om ytterligare avsikter för övertaganden.

Det engelska företaget serverar kunder som Twitter, Facebook, O2, Vodafone. ITV och Sky. Omsättningen ökade med 15 procent 2010 till 91 miljoner euro.

I juni 2010 köpte MIG en CRM-specialist Piri.

Top