sv.onlinewebcreations.com

Online-video blir allt viktigare för RTL-gruppen. Antalet visningar via våra egna webbplatser, YouTube och bredbands-TV ökade till 15, 7 miljarder, en årlig tillväxt på 226 procent. Det framgår av halvårs siffrorna som publiceras i morse. Online video är kärnan i den digitala strategin, säger RTL.

Särskilt dotter FremantleMedia ansvarar för den tillväxten med 3, 7 miljarder online videovisningar. Detta företag har 167 YouTube-kanaler på 35 marknader. I slutet av juli förvärvade RTL en majoritetsandel i SpotXchange, en automatiserad marknadsplats för videoannonsering.

RTL Group ser en stark förbättring på reklammarknaden, delvis som ett resultat av detta. Den holländska annonsmarknaden ensam uppvisade en tillväxt på 8, 2 procent. Omsättningen för RTL Nederland uppgick till 224 miljoner euro, jämfört med 210 miljoner euro året innan. Rörelseresultatet ökade med 15, 8 procent till 44 miljoner euro.

Den totala RTL-koncernen, å andra sidan, var tvungen att ge upp: RTL-koncernens totala intäkter var 2, 7 miljarder euro lägre under första halvåret. Frankrike visar sig vara det ruttna äpplet i hela. Annonsresultatet var mycket nedslående. RTL-koncernens nettoresultat minskade med 51, 7 procent till 202 miljoner euro.

Top