sv.onlinewebcreations.com

Versatel kommer att ha svårt att få 100 000 abonnenter på ADSL2 + före årets slut. Det avslutar Telecompaper-analytiker Dirk Bout. Även om Versatel har den så kallade första mover-fördelen att den är en av de första med ADL2 + och har ett antal attraktiva funktioner som livefotboll, saknar Versatel mycket erfarenhet på konsumentmarknaden, vilket KPN till exempel gör.

Faren för en falsk start för Versatel är säkert närvarande, säger Bout. Telecompaper-analytiker finner också det förslag Versatel erbjuder med ADSL2 + alldeles för komplicerat för målgruppen som Versatel syftar till.
Vidare anser Bout att Versatel är under enormt press för att uppnå goda resultat på mycket kort sikt. En av de saker som Bout kallar ett tecken på väggen är att Versatel bara lyckats rekrytera 1000 abonnenter för ADSL under första kvartalet. Telecompaper-analytiker gillar inte så mycket. Förvaltningen av Versatel, som också är besviken över den låga tillväxten, beror analytiker själv delvis på att "rebranding" -operationen från "Zon" till Versatel.
Men enligt Bout är Versatel på plan med introduktionen av ADSL2 + senare i år. Vad Bout kallar en risk för en framgångsrik introduktion är att Versatel nu bedriver "takeover calls" med Belgacom. Fokus ligger därför mindre på introduktionen och att ledningen egentligen bara ska arbeta med det.
Bout konstaterar dock att Versatel arbetar hårt för att omvandla sig från en vanlig telekomspelare till ett underhållnings- och kommunikationsföretag. Vad gäller Bout måste Versatel göra sitt yttersta för att nå målet på 100 000 abonnenter för ADSL2 + före slutet av året. Marknadsinsatserna måste göra ett viktigt bidrag till detta.
Versatel ska också se till att befintliga ADSL-kunder i företaget väljer att uppgradera till ADSL2 +. Baserat på en 20 procentig tillväxt i antalet ADSL2 + kunder per kvartal skulle Versatel behöva uppgradera 57 000 nuvarande ADSL-kunder till ADSL2 +. Huruvida det här mycket optimistiska scenariot kommer att lyckas, är dock fortfarande mycket tvivelaktigt. I ett mycket mer pessimistiskt scenario skulle Versatel lyckas rekrytera 12 500 abonnenter före årets slut, enligt Telecompaper.

Top