sv.onlinewebcreations.com

Förmodligen en hotad art snart: E-postleverantören, ESP för kort. Enligt VentureBeat blir ESP mer och mer konkurrens från marknadsautomatisering. Hur ska ESP reagera på detta?

Antagandet av marknadsautomatisering är ännu inte mycket vanligt, penetrationen är mindre än fem procent över hela världen, men sektorn växer snabbt. Marknadsföringslösningar är smarta lösningar för e-postmarknadsföring. Det attraktiva är kombinationen av många marknadsföringsresurser, som push-meddelanden och SMS i kombination med analys. Det finns redan mer än två hundra leverantörer av marknadsautomatisering, varav cirka fyrtio är verkligen relevanta.

Valet är ofta svårt. För de flesta företag är två saker viktiga: att skicka mail och föra in kontakter eller ledningar. En fullfjädrad marknadsföringsautomatiseringsplattform kan i sin tur faktiskt inte hantera utan en ledningsstyrning och komplexiteten växer.

Adobe och DMA-forskning visar att 60 procent av e-marknadsförare anser att e-post är en del av en större omnichannel-strategi. Och att två tredjedelar faktiskt förväntar sig något mer från deras ESP än bara den smarta behandlingen av e-post. Halvan säger att de bara har en begränsad bild av sina kunder, och 41 procent kan inte automatisera sina e-postkampanjer. Så det finns verkligen möjligheter här.

Enligt VentureBeat måste ESP erövra två världar, e-postmarknadsföring och marknadsautomatisering. Vissa ESP har redan sett regnet och har uppdaterat politiken i tid.

Exempel är StrongMail, som år 2013 bytte namn till StrongView och ExactTarget, vilket Pardot köpte för 95, 4 miljoner dollar (innan ExactTarget föll i sin tur till Salesforce). Netsuite betalade nyligen 200 miljoner dollar till Bronto Software, som redan flyttar mot marknadsautomatisering.

Utvecklingen liknar inte den hos internetbureauer med full service, som tar alla tjänster under ett tak, men behöver inte utmärka sig i alla grenar av sporten.

Motståndet hos (vissa) kunder är förståeligt: ​​de ser ESP som keurslager, och de borde inte vilja sälja bröd. Till en betydligt högre kostnad också.

Det är emellertid inte sant att ESP nödvändigtvis måste bli marknadsföringsleverantörer. ESP gör ofta mer än bara e-post och som företag betalar du ofta extra för det.

Industrin har en annan nackdel: de starka egenskaper som en ESP kan skilja sig från kommer snart att bli föråldrad med för stort utbud av tjänster. Medan e-post ses som ankarpunkt för all marknadsföring.

ESP som vi känner till idag kommer förmodligen att försvinna, ersätta den med ett bredare utbud av tjänster till en kostnad som ska styras. Så vad vi behöver är en ESP Plus.

Top