sv.onlinewebcreations.com

[Video] Den nederländska Springest, tidigare Eduhub, måste byta namn för att skydda den utomlands. I Nederländerna kan utbildningsplatsen vara marknadsledande, medan det utomlands måste tolerera tillräckligt med konkurrenter. "Jag tror fortfarande att vi kan erbjuda en bättre produkt", säger grundare Ruben Timmerman.

Starten har planerat ett år att expandera utomlands. "Fokus ligger nu på Storbritannien och Tyskland, vi vill bryta igenom på marknaden."

Det kommer att vara svårt, eftersom Tyskland har mer än hundra liknande initiativ, däribland en från Tysklands konsumentförening. "Vi är tio år efter. Ändå har jag sett att de tyska företagen inte har det bra, säger Timmerman.

Många av de liknande platserna i Tyskland har sitt ursprung i offline-guider. Vid Springest ligger betoningen mycket mer på nätet. "Till exempel, de traditionella förlag som vi kämpar mot, arbetar med en fast modell, där du betalar tusen euro per år. Vi arbetar prestationsbaserade. Det borde ge oss nya kunder. "

Spingest arbetar därför med fler utvecklare än säljare, där tävlingen ofta är tvärtom. Timmerman: "Vår produkt måste sälja sig själv. Försäljningen måste vara, bara i början, bara en booster. "

*) Ruben Timmerman är en av de tre nominerade till ett LOEY Award 2011

Top