sv.onlinewebcreations.com

Semesterwebbplats Zoover tar över det meteorologiska företaget WeerOnline. Företaget av bland annat väderkvarn Gerrit Hiemstra kompletterar de företagsorienterade aktiviteterna på Zoover.

"WeerOnline erbjuder till exempel 70 procent av nederländska researrangörer med mycket exakt väderinformation från hemma och utomlands. Vi är engagerade i den internationella utrulningen av tjänster. Det är lätt att erbjuda väderinformation utomlands utöver recensioner ". Det säger Bas Rasker of Webassets, moderbolag på Zoover.

I går sätta parterna de slutliga signaturerna under förvärvsdokumenten. Zoover får fullt ägande av WeerOnline. Hur mycket kostar Webassets för väderbolaget och hur det fungerar ekonomiskt står Rasker för.

"Det här är verkligen ett superintressant förvärv. De är det enda oberoende meteorologiska företaget i Nederländerna. Vi har redan väderprognoser på vår sida och vi förväntar oss att konsumenter och företag i framtiden kommer att behöva tillämplig väderinformation i framtiden ".

Besökare på Zoover kommer inte att se många förändringar på semesterorten till följd av övertagandet. Synergin är främst sökt på affärsmarknaden, till exempel med researrangörer som köper Zoovers tjänster.

Väder och fritid ligger mycket nära varandra, säger Rasker, men med WeerOnline borar han nya marknader för honom. "Visste du att baserat på aktuell väderinformation Unilever bestämmer hur många glassar de gör och att växthusens fönster stängs automatiskt när en dusch anländer? WeerOnline ger också 60 procent av de nederländska spridningstjänsterna information på grundval av vilka gritters skickas ut. "

Webbplatsen WeerOnline.nl får ett helt nytt utseende inom sex månader. "Det kommer att bli överraskande, även ur kommersiell synpunkt", enligt den överordnade chefen.

Rasker ser fram emot ett antal strategiska förvärv. Han håller för sig själv vilken typ av företag som är involverade. I januari 2009 tog Webassets redan över webbplatsen Campingmening.nl. Grundare Cor Bos överlåter förvaltningen och hanteringen av Zoover. Rasker tror att han kan betjäna en särskild annonsörsmarknad med campingplatsen.

Organisationellt förändras ingenting på Zoover och WeerOnline från Velp, som sysselsätter 26 personer.

Alla nationella och internationella webbplatser, inklusive VakantieReisWijzer.nl, behandlar årligen cirka 100 miljoner besökare. Konsumenterna lämnar sina erfarenheter med semesterorter från hela världen på platserna. Touroperatörer betalar för den feedbacken och lägger bedömningarna till beskrivningarna av deras destinationer. Zoover är aktiv i 20 länder från mitten av 2009.

Hur stor platsernas räckvidd är, kom inte fram till kort före offentliggörandet. Stirens webbplats och online-databas var inte tillgänglig.

Foto: Valroj (cc)

Top