sv.onlinewebcreations.com

Konversationshandel, artificiell intelligens - resebranschen ligger på gränsen till nya störningar på grund av dessa innovationer. Under eTravel Europe, som hålls i Amsterdam den 3 oktober, kommer ett antal topptalare att ge synpunkter på denna utveckling.

Vilka möjligheter erbjuder meddelandeplattformar som WhatsApp och Facebook Messenger i kundengagemang och naturligtvis omvandling? Steve Gooder från Virgin Trains delar fallstudier och visar hur du kan mäta, hantera och förbättra kundupplevelsen via meddelanden.

Luis Monteiro från Pestana Hotel Group tittar på huruvida och hur du kan använda ny teknik som artificiell intelligens och maskininlärning i en folkorienterad idrottsgren som hotellbranschen. Allting beror givetvis på kundens förväntningar. Det är också meddelandet från Chris Carmichael från TUI, som kommer att förklara hur tekniken påverkar dessa förväntningar, vilka innovationer gör skillnaden och hur du väljer vad du fokuserar på.

Andra ämnen som berörs är influencer marketing, kraften i apps (KLM), distribution (Turkish Airlines, Accor och Bookassist) och mobilitet (Uber och Car2go).

eTravel Europe är i princip en inbjudan-bara händelse som hålls i Amsterdam den 3 oktober. Mer information finns på webbplatsen.

Top