sv.onlinewebcreations.com

Utrecht är en av 30 organisationer och företag som idag undertecknar Green Deal "acceleration car sharing". Målet är att öka antalet delade bilar i Nederländerna till 100 000 år 2018. Utrecht är för närvarande staden med det högsta antalet delade bilar per invånare, men samarbetet inom Green Deal erbjuder många möjligheter att ytterligare utöka denna position de närmaste åren. att bygga.

Alderman Lot van Hooijdonk finner det logiskt att Utrecht tecknar med det. Jag är entusiastisk om möjligheten att dela bil. Delbilar används mycket mer effektivt och medvetet och bidrar därmed till ett viktigt bidrag till våra ambitioner för en hälsosam stad med mer utrymme för människor.

Under de närmaste åren kommer Utrecht att intensifiera sitt tillvägagångssätt genom att till exempel stödja grannskaps mobility initiatives, subventioner för att byta från en gammal diesel till en gemensam bil och stimulera elbildelning. Kommunen tillhandahåller också information. Till exempel personer som kommer att bo i Utrecht och står inför valet av ett transportmedel.

Förutom Utrecht, Amsterdam, Haag och Zwolle tecknas även Green Deal.

Läs också pressmeddelandet från ministeriet för infrastruktur och miljö: Över hundra år i hundra tusen delade bilar i Nederländerna

Top