sv.onlinewebcreations.com

Schinnen - SvB Group BV meddelade idag att Remco Muzerie har gått med i företaget. Han kommer att fokusera på den växande portföljen av A-märkesprodukter och internationella kunder. Remco Muzerie kommer med en rikedom av erfarenhet efter de senaste fyra åren på iBOOD. Där spelade han en ledande roll i att bygga stora affärskontrakt inom hemelektronik, IT och hälso- och skönhetsindustrin. Innan vi lanserar SvBs nya produktkatalog, går Remco med i laget och kan fortsätta sin framgång.

Remco anslöt sig till SvB Group som direktör för inköp och försäljning för att fortsätta SvB Groups senaste framgång när det gäller att leverera tjänster till många av Europas ledande e-tail-företag. Remco svarar: "Jag tycker det är spännande att ta en ny utmaning på SvB Group och ser fram emot att gemensamt utveckla det redan mycket mångsidiga produktsortimentet och Total Solutions-paketet. Jag känner mig hedrad att jobba hos ett sådant respekterat företag som är stolt över att leverera kvalitetsservice. "

Jan Damman, affärsutvecklingschef, sade att "Remcos omfattande erfarenhet och kunskap om branschen har redan gjort honom till ett värdefullt tillägg till SvB Groups familj. Vi ser hans utnämning som ett tecken på vårt engagemang för att bli det ledande företaget i vår bransch. Våra innovationer och den ökande efterfrågan från våra kunder ser till att vi ser fram emot en ny lagspelare som delar vår känsla av innovation och utmärkt service och vi är mycket glada över att vi har hittat någon av Remcos kaliber för att uppfylla denna roll. Jag är säker på att Remco kommer att spela en avgörande roll när det gäller att tillhandahålla och implementera högkvalitativa lösningar och produkter till våra kunder. "

Om SvB Group
SvB Groep, med säte i Schinnen, vill bli marknadsledande inom internationell socialgruppsköp. De har uppgift att reformera traditionella marknader och stärka nya för att uppnå optimala resultat i konsumenternas erfarenhet, vinst och miljöfrågor. Detta har hänt på ett kreativt, kunskapsdriven sätt. Handel är inte längre ett mål, det är bara ett sätt att närma sig så många konsumenter som möjligt. För att uppnå detta tillämpar SvB fyra kärnvärden: koncept, tjänster, varumärken och butiker. Dessa används för att tillhandahålla högkvalitativa tjänster till utvalda kunder som stöder vårt sätt att tänka.

Top